A320 Anakart Ekran Kartı Takınca Açılmıyor

Mehmettrgt1

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
İyi günler, MSİ A320M PRO-E anakart var elimde. BIOS güncelledim ekran kartı takınca açılmıyor ve anakart üzerinde bulunan EZ Debug LED'de VGA ışığı yanıyor.
Güncellediğim BIOS sürümü 7A36vH4, ama 7A36vH2 BİOS'da böyle bir sorun yaşamıyorum. 3. Nesil Ryzen almak istiyorum ancak sadece 7A36vH4, BIOS destekliyor. Denediğim ekran kartı (9500GT).
Sormak istediğim soru 3. Nesil Ryzen işlemci alırsam ekran kartı takmak için BİOS güncelleme'sini beklemek zorunda'mıyım ?

7A36vH4U sürümde AGESA 1.0.0.4'e geçilmiş ve PCI-E uyumluluğu iyileştirilmiş. Muhtemelen PCI-E ile ilgili birşeyleri değiştirdiler. İsterseniz 7A36vH4M gibi Ryzen 3 uyumlu daha eski BIOS sürümlerini deneyebilirsiniz ancak MSI sitesinden kaldırmış bu sürümü, başka bir kaynaktan indirmenizi de tavsiye etmem.
İşlemci yerine ekran kartınızı değiştirseniz daha iyi olur bence, 9500GT çok eski bir model, modern oyunlarda ve uygulamalarda performansı düşük olacaktır.

Ekran kartını denemek için taktım, APU olarak kullanıyorum ama yükseltmek istiyorum. O zaman daha yeni nesil bir ekran kartı bulup denemem gerekiyor ilk önce.
Aynı ekran kartı bende de var, ben B450 çipsetli bir anakartta bile çalıştırabiliyorum bu kartı. A320M'de neden açılmıyor acaba?
Bu (7A36vH2) bios sürümünde sorunsuz bir şekilde açılıyor dostum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı