A320 Anakart ile Ryzen 5 2600 Uyumlu Çalışır mı?

13314

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bende RX 580 8GB ve Ryzen 3 1300x var ve işlemci darboğazı oluyor, hem de fazlasıyla. Dual channel Ramlarim bile yetmedi bu bilgisayara. Bu yüzden işlemcimi satıp Ryzen 5 2600 almak istiyorum ama şöyle bir durum var. A320 anakartım, şu anda kullandığım 1300x'i kısıtlıyor ve 3.7 GHZ'den 3.6 GHZ'ye düşürüyor. Ryzen 5 2600 alsam onda da böyle kısıtlama gibi bir durum olur mu olmaz mı diye soracaktım. Ve bunun dışında da herhangi bir sıkıntı yaratır mı diye öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden

Çözüm
BIOS güncellemesi yapmanız gerekli. Sonrasında uyumlu bir şekilde çalışacaktır. Aldığınız mağazaya mutlaka BIOS güncellemesi yapılması gerektiğini belirtin. Güncellemeyi yapıp gönderen mağazalar oluyor.
BIOS güncellemesi yapmanız gerekli. Sonrasında uyumlu bir şekilde çalışacaktır. Aldığınız mağazaya mutlaka BIOS güncellemesi yapılması gerektiğini belirtin. Güncellemeyi yapıp gönderen mağazalar oluyor.

Çözüm
Anakartınızın modeli nedir? Kendiniz de BIOS güncellemesini yapabilirsiniz. BIOS güncellemesi ile birlikte uyumlu bir şekilde çalışır.

Merhaba hocam, alacağınız Ryzen 2600 işlemciyi bu A320 chipsetli anakartta bios güncellemesi ile kullanabilirsiniz, fakat @nitrogeN cycle dediği gibi overclock işlemi yapamazsınız. Overclock için en az A350 veya B350 serisi anakart almanız gerekmektedir.

Overclock yapmayacağım. Zaten Ryzen 5 2600 güçlü bir işlemci, overclock'a gerek yok diye düşünüyorum. BIOS şu an en son sürümde ayrıca, geçenlerde güncellemiştim. O zaman Ryzen 5 2600 alıp takayım, gayet güzel çalışır öyle mi? Sadece kısıtlama yapar mı diye korkuyorum. 1300x'i 100-200 MHz kadar düşürüyor çünkü. Temel performansını alamıyorum, o yüzden dedim.

Peki bendeki 1300x'i buradan satabilir miyim acaba? 2-3 ay kadar kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…