Hay sen çok yaşa e mi. büyük dertten kurtardın dostum. Ufak bir soru daha, yanıtlarsanız çok memnun olurum. Peki bu işlem elektrik ve ısı artışına sebep olur mu?İşlemci için yok. Belleklere OC yapılabilir.
Olayı kısaca özet geçeyim. İşlemcine OC yapamazsın A320 chipsetli anakartlar da.
RAM'e şu şekilde OC yapabilirsin. RAM'i 3000MHz diye almışsındır mesela. Ama JEDEC hızında çalışıyordur yani 2133MHz de çalışıyordur onu XMP ile yani Extreme Memory Profile'ı aktif ederek ve profile 1 veya profile 2 hangisi yakınsa onu seçerek kendi hızların da çalıştırabiliyorsun.
Yani ben 3000MHz'lik belleğimi 3200MHz'e çıkartabilir miyim dersen. Hiç öyle bir şey denemedim A320 chipsetli anakartta ama sanmıyorum çünkü bir yandan işlemciye bağlı olduğu için RAM o ayarlar açık değildir. Sen BIOS'a girip fotoğrafını çekip buraya atsan anlaşılır zaten açık mı değil mi diye.
RAM ve alacağın anakartı da atarsan kesin XMP destekler mi söyleyeyim sana garanti olsun.Tam olarak anladım. teşekkür ederim. anakart siparişi vereceğim, yok yere b350 almak istemedim, bütçem kısıtlı. elimdeki ramlar de 3000mhz, bu yüzden dert ediniyordum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.