Çözüldü A320M-A Pro XPM aktifken görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pkrmert

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

XMP profile 1 ve profile 2 modlarında ekrana görüntü gelmiyor. Bilgisayar birkaç kez yeniden başlayıp ayarları sıfırlıyor. Belleklerimi olması gereken 2933 MHz hızında kullanamıyorum. "Ryzen RAM frekans yükseltme rehberi" videosunda anlatılan tüm adımları yaptığımda da görüntü alamıyorum. 2133 ve 2400 MHz dışına çıkamıyorum.

Anakart: MSI A320M-A Pro
İşlemci: AMD Ryzen 3200G
Bellek: 2X 8 GB 3000 MHz G.Skill Ripjaws V

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun halen devam etmekte.
Uzun zaman sonra gelen edit: 2X 8 GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz ramlerimi 2X 8 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3200 MHz ile değiştirdim sorun düzeldi. Sistem stabil 3200 MHz'de çalışıyor.
Thaiphoon burner ile SPD verilerini bırakınız.

2933MHz değerinin üstüne çıkamazsınız işlemciniz müsait değil.
Ama çipi nadirde olsa SK Hynix CJR olabiliyor Samsung B-Die ise unutun biraz bu değere çıkmayı.

İşlemci sınırı olabilir, 3200G'nin yanlış hatırlamıyorsam 2933 MHz bellek sınırı vardı.
2133 MHz ve 2400 MHz harici ekrana görüntü gelmiyor.

Bu doğru bilgi değil. Muhtemelen ya anakartın BIOS sürümü eski ya da manuel olarak 3000MHz'ye çekmek gerekiyor olabilir. Ryzen sistemlerde anakart daha ön planda RAM MHz konusunda.

Bu doğru bilgi değil. Muhtemelen ya anakartın BIOS sürümü eski ya da manuel olarak 3000MHz'ye çekmek gerekiyor olabilir. Ryzen sistemlerde anakart daha ön planda RAM MHz konusunda.

Eki Görüntüle 923148
BIOS Güncel, Elle MHz seçimi yaptığımda da bilgisayar açılmıyor maalesef. 2133 olan hızı maksimum 2400 e alabiliyorum. 2666 , 2800, 2933 frekanslarında ekrana görüntü gelmiyor.

Şanslısınız Hynix B-Die mevcut.

Eki Görüntüle 923148
Sonradan bende Reddit'te gördüm.
3000MHz frequency
1500 FCLK
16-20-20-20-40 Timings.
1.35 Voltage.
Bu değerleri BIOS ayarlarından uygulayınız sonra dönüş yapınız.
Açılmaz ise yeni değerler vereceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…