A320M Anakarta BIOS Güncellemesi Yapmak

Jesse XX

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
3D Animatör
Benbir kaç gün önce bir bilgisayar topladım.
Anakartım: MSI A320M Bazooka
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700x

Bilgisayarın her şeyi tamam bir şekilde kuruldu. Her şey kontrol edildi. Fakat bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü bile gelmiyor. Yani bilgisayar BIOS'u geçemiyor. (Bağlantılar parçalar defalarca test edildi tüm yöntemlerl )

En sonunda bu sorunun Anakartın aldığım işlemciyi tam olarak destekleyemediğinden kaynaklandığını öğrendim. CPU'ya güç dahi gitmiyor. Bunun için anakartımı güncellemem gerek. BIOS'a girmek için de AM4 uyumlu önceki versiyonlardan bir adet CPU'yu anakarta takmam gerek. Bu sayede anakartımı güncelleyecek ve aldığım kendi işlemcimimi kullanabileceğim.

Hangi bilgisayar teknik servise sorsam elimizde AM4 uyumlu işlemci yok diyor. Sıfırdan alacak durumum yok şu anda. İnternette ikinci el satışı da yok derecede.
Bunu nasıl halledebilirim? Göstereceğiniz herhangi bir yoldan veya öneriden ötürü şimdiden çok teşekkür ederim.

Elinizde 1. Nesil Ryzen işlemci olamalı. Yoksa MSI'ın servisiyle görüşün. Servisleri BIOS güncellemesi yapıp ürünü geri gönderirler.

Yalnız o işlemciye o anakart biraz ağır olmuş. Sistem stabil çalışmayabilir.

Hayır, karşılaşmazsınız. B450 Chipseti 2. Jenerasyon Ryzen işlemcilerle beraber çıktığı için fabrika ayarları birbiriyle uyumlu.

B450'yi de boşverin bütçe var ise X470 yönelin kesinlikle. B450 olarak Gaming Plus olabilir.
X470 maalesef bütçemi aşıyor
Asus Prime B450-PLUS önerir misiniz?
Bunu seçmemin nedeni 64 gB destekliyor.
Elimde 3 adet 1x16 RAM var.
Animasyon programları için RAM büyük önem taşıdığı için çıtayı biraz yükselttim. İlerleyen zamanlarda bir tane daha almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı