boraoguzhann
Femtopat
Daha fazla
sata kablosu varmış anakart kutusunun içinden buldum bide güç kablosu mu almam gerekiyorduAnakart kutusunda fazladan bir tane data kablosu yoksa alırsın. Örnek ürün linki veriyorum. Sadece fikir vermesi için bu linkleri verdim. Hangi marka veya hangi site olduğuna sen karar ver. Alfais markasına güvence veremem. Aldığım çoğu ürünü dandik mallardı ve sorun çıkardı.
Düz konnektör:
Bir ucu L şeklinde olan:
Hangi konnektör şekli işine geliyorsa ondan al. Ayrıca ürün sayfalarında genellikle 40cm, 50cm şeklinde uzunlukları da yazar. Bu kablo ile anakarttaki SATA portlarına bağlayarak veri bağlantısını sağlamış olursun.
Güç bağlantısını da güç kaynağından çekeceksin. Kasanın sol tarafında gözükmüyorsa sağ kapağını açarak ulaşırsın. Aşağıda işaretlediğim, dişi konnektörden birisini çekip SSD'ye doğru uzatmalısın. Çoğu PSU modelinde bunlardan 3-4 tane veya daha fazla bulunur. O konuda sıkıntı yaşayacağını sanmam.
Eki Görüntüle 1681048
Her iki kablo da takıldığında artık kullanıma hazırdır. Genellikle hiçbir ayara gerek dahi kalmaz. Kasa içinde sabitlemek için çeşitli yollar var. 2.5" SSD/HDD sabitleme kızağı varsa kasanın kutusunda çıkan uygun vida ile sabitlenir. Eğer sadece 3.5" HDD sabitleme yuvası varsa bunu 2.5" şekline çeviren kızaklar da mevcuttur. Ancak ben gerek görmüyorum. SSD'ler hard disklere göre daha hafiftir ve sarsıntıya karşı toleranslıdır. Kasa içinde uygun zemine serbest bırakılabilir. Bir sıkıntı çıkmaz. Veyahut çift taraflı bant, plastik kelepçe gibi ucuz malzemelerle bir yere tutturabilirsin. Yani montaj için ayrıca masrafa gerek yok.