A320M-K Pro anakart BIOS güncellememi nasıl yapılır?

yalçın22

Hectopat
Daha fazla  
Technopat Sosyal'den araştırarak BIOS güncellememi nereden indireceğimi ve hangisini indireceğimi öğrendim. İndirdim. RAR dosyasını açtım ve 3 tane dosya var içinde dosyaların içinde bir ton şeyler bunların içindeki hangisi doğru BIOS. Hangisini flash ıma atacağımı bilmiyorum. BIOS tuşum delete tuşuymuş. Yine Technopat Sosyal'den öğrendim. Sadece bir BIOS'umu açmaya çalıştım. Karşıma Shell denen bir yer açıldı. BIOS'la alakası yok. Shell yazıyor ve yanına bir şeyler yazabilirim. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Technopat Sosyal'den araştırarak BIOS güncellememi nereden indireceğimi ve hangisini indireceğimi öğrendim. İndirdim. RAR dosyasını açtım ve 3 tane dosya var içinde dosyaların içinde bir ton şeyler bunların içindeki hangisi doğru BIOS. Hangisini flash ıma atacağımı bilmiyorum. BIOS tuşum delete tuşuymuş. Yine Technopat Sosyal'den öğrendim. Sadece bir BIOS'umu açmaya çalıştım. Karşıma Shell denen bir yer açıldı. BIOS'la alakası yok. Shell yazıyor ve yanına bir şeyler yazabilirim. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Merhaba, zip dosyası içerisinde şu klasörler mi var?
EFI
Shell
Windows
Eğer öyleyse Windows altından güncelleyebilirsiniz.
1. USB belleğinize zip dosyasının içeriğini çıkarın.
2. Usb belleğinizdeki Windows klasörüne girin.
3. update.bat dosyasına sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın. Muhtemelen güncelleme işleminiz başlayacaktır.
Not: Güncelleme işleminden önce Bios'u varsayılan değerlere sıfırlamanız yararlı olabilir.
Önemli uyarı: Sakın güncelleme işlemini yarıda kesmeyin. Ayrıca güncellemeye engel olabilecek antivirüs gibi yazılımlarınızı da geçici olarak devre dışı bırakın. Bu arada anakartınız şu değil mi?
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba, ZIP dosyası içerisinde şu klasörler mi var?
EFI.
Shell.
Windows.
Eğer öyleyse Windows altından güncelleyebilirsiniz.
1. USB belleğinize ZIP dosyasının içeriğini çıkarın.
2. USB belleğinizdeki Windows klasörüne girin.
3. update.bat dosyasına sağ tıklayın ve "yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın. Muhtemelen güncelleme işleminiz başlayacaktır.
Not: Güncelleme işleminden önce BIOS'u varsayılan değerlere sıfırlamanız yararlı olabilir.
Önemli uyarı: Sakın güncelleme işlemini yarıda kesmeyin. Ayrıca güncellemeye engel olabilecek antivirüs gibi yazılımlarınızı da geçici olarak devre dışı bırakın. Bu arada anakartınız şu değil mi?
Kolay gelsin.

Aynen dediğiniz gibi. Anakartım evet o. Pek anlayamadım da USB belleğimin içine hangi dosyayı atacağım. Çok teşekkür ederim bu arada.

Aynen dediğiniz gibi. Anakartım evet o. Pek anlayamadım da USB belleğimin içine hangi dosyayı atacağım. Çok teşekkür ederim bu arada.
Rica ederim. USB belleğinize sıkıştırılmış olan dosyanın tamamını ayıklayın.
1. İndirdiğiniz dosyaya sağ tıklayın ve "Dosyaları ayıkla..." seçeneğine tıklayın.
2. Açılan pencerede USB belleğinizi gösterin ve "Tamam" butonuna basarak klasörlerin ayıklanmasını bekleyin.
3. USB belleğinize girin ve Windows klasörünü açın.
4. Update.bat dosyasına sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlatılabilir. Kesinlikle işlem tamamlanana kadar müdahale etmeyin.
Uyarı: Elektrik kesilmesi vb. durumlar yüzünden işlem yarıda kalırsa başınız ağrıyabilir ve bu sorunu basitçe bilgisayarı formatlayıp çözemezsiniz. Kolay gelsin.

1. indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayın ve "dosyaları ayıkla..." seçeneğine tıklayın.
2. açılan pencerede USB belleğinizi gösterin ve "tamam" butonuna basarak klasörlerin ayıklanmasını bekleyin.
4. Update.bat dosyasına sağ tıklayın ve "yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlatılabilir. Kesinlikle işlem tamamlanana kadar müdahale etmeyin.
Uyarı: Elektrik kesilmesi vb. durumlar yüzünden işlem yarıda kalırsa başınız ağrıyabilir ve bu sorunu basitçe bilgisayarı formatlayıp çözemezsiniz. Kolay gelsin.

Çok teşekkürler deneyeceğim.
1. indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayın ve "dosyaları ayıkla..." seçeneğine tıklayın.
2. açılan pencerede USB belleğinizi gösterin ve "tamam" butonuna basarak klasörlerin ayıklanmasını bekleyin.
4. Update.bat dosyasına sağ tıklayın ve "yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlatılabilir. Kesinlikle işlem tamamlanana kadar müdahale etmeyin.

Dediğiniz gibi yaptım fakat yönetici olarak çalıştıra bastığım an bir şey açılıp kapanıyor. Hiçbir şey olmuyor.

Son düzenleme:
Bu markanın Bios güncelleme talimatlarını aradım ama maalesef doğru düzgün bir şey bulamadım. Update.bat dosyası içerisinde yer alan komutları elle girmeyi deneyebilirsiniz.
1. USB belleğin içerisindeki Windows klasörüne girin.
2. adres satırındaki adresi tamamen silin ve oraya cmd yazarak Enter yapın. Bunu yaptığınızda bulunduğunuz yerde bir komut istemi açılacak.
3. Konsola aşağıdaki komutu yapıştırın ve enter yapın.
AFUWINx64.EXE AM40A01914.ROM /p /b /n /x /k
Not: Sıkıştırılmış dosyayı illa ki USB belleğe ayıklamanıza gerek yok. Masaüstüne de ayıklayabilirsiniz. Sonucu yazarsınız. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı