A320M-S2H anakarta 4.0 ekran kartları uyar mı?

Gökhan Öz

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
amd ryzen 5 2600x
16 gb 3000mhz ddr4
rx 470 4gb
gıgabyte a320m-s2h
Meslek
security
Herkese iyi Sosyaller, benim bir sorum olacaktı; Gigabyte A320M-S2H anakartı kullanıyorum.
Ekran kartı araştırıyorum fakat baktığım kartların bağlantı arayüzü 4.0 yazmakta.
Bu tür ekran kartları, benim anakartıma uyar mı yardımcı olur musunuz?

Uyar sadece bir miktar performans kaybı olur. LGA 775 anakartlar ile birlikte piyasada sadece PCI-e anakartlar ve ekran kartları var yani yaklaşık son 15 yılda çıkan bütün anakartlar ve ekran kartları birbirleri ile uyumlu.

Çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim.

PCIe 3.0 ve 4.0 için çift yönlü uyumluluk bulunmakta. Yani yeni nesil olan ekran kartı takılabilir ve kullanılabilir. Ancak hız düşük olan sürümle sınırlı kalır. Bu da kartın modeline ve çalıştırılacak uygulamaya göre az veya çok performans kaybına sebep olabilir. Mesela RX 6500 XT kartlar PCIe 4X4 kullanır. PCIe 3.0 yuvaya takıldığında bazı oyunlarda %30'a varan FPS kaybı söz konusu. Eğer kart X8 veya X16 kullanıyorsa kayıp yaşanmayabilir. Zira X16 bağlantısı aynı jenerasyonun X4 bağlantısından dört kat fazla bant genişliği sağlar. PCIe 4.0 ise her bir veri yolunda önceki nesile göre iki kat hızlıdır. RX 6700 ve üzeri kartlarda işlemci yeterince güçlü olduğu takdirde pek bir kayıp olacağını sanmam. Onlar X16 kullanıyor.

B450M S2H ile RX 6700 XT kullanıyorum sorun yok.
teşekkür ederim

PCIe 3.0 ve 4.0 için çift yönlü uyumluluk bulunmakta. Yani yeni nesil olan ekran kartı takılabilir ve kullanılabilir. Ancak hız düşük olan sürümle sınırlı kalır. Bu da kartın modeline ve çalıştırılacak uygulamaya göre az veya çok performans kaybına sebep olabilir. Mesela RX 6500 XT kartlar PCIe 4X4 kullanır. PCIe 3.0 yuvaya takıldığında bazı oyunlarda %30'a varan FPS kaybı söz konusu. Eğer kart X8 veya X16 kullanıyorsa kayıp yaşanmayabilir. Zira X16 bağlantısı aynı jenerasyonun X4 bağlantısından dört kat fazla bant genişliği sağlar. PCIe 4.0 ise her bir veri yolunda önceki nesile göre iki kat hızlıdır. RX 6700 ve üzeri kartlarda işlemci yeterince güçlü olduğu takdirde pek bir kayıp olacağını sanmam. Onlar X16 kullanıyor.
teşekkür ederim

Uyar. A320 serisi bir anakart kullanıyorum RX6400 ekran kartım var çalışma/uyum kısmında bir sorun yok.

Tek problem performans kaybı oluyor (minimalde olsa) ne yazıkk ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı