Merhaba arkadaşlar, 4-5 gündür uğraştığım bir sorunu size danışmak istiyorum. APU sistem toplamaya çalışıyorum. Bu yüzden de çift kanal RAM kullanmak istiyorum fakat iki RAM'i birden takınca ekrana görüntü gelmiyor. RAM'leri tek tek takınca ikisi de sorunsuz çalışıyor ama ikisini birden takınca ekrana görüntü bile gelmiyor. RAM'leri işlemciye yakın slota takınca sorun yok ama sağdaki slota tek RAM takınca yine görüntü gelmiyor. RAM'leri arkadaşımın 2600X + B450M sisteminde denedim sorunsuz çalışıyorlar fakat ben 2 farklı A320M anakartla denememe rağmen anlattığım durum oluşuyor. İki farklı anakartla denediğim için anakartların RAM slotlarında sorun olduğunu sanmıyorum. Bu arada arkadaşımda XPG marka RAM'ler vardı, onlar da benim anakartta çalışmadı. Acaba sorun nereden? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Denediğim işlemci: Ryzen 3 2200G.
Denediğim anakartlar: ASUS Prime A320M-K(iade ettim) ve Gigabyte A320M-S2H rev2.0(şu anki anakartım/sıfır anakart)
Denediğim bellek: Crucial Ballistix 2x8 GB 2400MHz DDR4 RAM bls8g4D240FSBk.
Denediklerim:
- RAM'lerin yerini değiştirmek.
- BIOS güncellemek.
- B450M sistemde Dual çalıştığından emin olduğum RAM'leri kendi sistemimde denemek.
- BIOS sıfırlamak.
- Soğutucu baskı yapıyordur diye soğutucuyu çıkarıp denedim.
- XMP zaten kapalı.
Denediğim işlemci: Ryzen 3 2200G.
Denediğim anakartlar: ASUS Prime A320M-K(iade ettim) ve Gigabyte A320M-S2H rev2.0(şu anki anakartım/sıfır anakart)
Denediğim bellek: Crucial Ballistix 2x8 GB 2400MHz DDR4 RAM bls8g4D240FSBk.
Denediklerim:
- RAM'lerin yerini değiştirmek.
- BIOS güncellemek.
- B450M sistemde Dual çalıştığından emin olduğum RAM'leri kendi sistemimde denemek.
- BIOS sıfırlamak.
- Soğutucu baskı yapıyordur diye soğutucuyu çıkarıp denedim.
- XMP zaten kapalı.
Son düzenleme: