A4 1.8 TFSI için yazılım yapılmalı mı?

bayram kalyoncu

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar aracım A4 1.8 TFSI 120 bg 230 tork. Yazılımla 210 bg 320 tork yaklasıyor. Aracim 2008 model ve 180 binde. Yağ yakma sorunu emsallerine göre cok az ve motor temiz sağlamdır. 120 göre iyi gidiyor ve iyi cekiyor ama yolda ister istemez coğu nesil aractan yavaş denebilirim agır olduğu için, tavsiye eder misiniz?

Dosya Ekleri

• 20230915_000635.jpg
    20230915_000635.jpg
    125,1 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
1.8 motor sağlamdır. Ben de A3 Cabrio'da fabrikadan çıkış 160 beygir olarak kullanıyorum ancak 120 olarak gelen motor 210 beygire ayarlanırsa bu modelde elbet sıkıntı çıkarır. Hem arabanın yaşı çok hem de artık yağ yakma başlamış. Motor bir kaç sene sonra rektifiye isteyecek ki bu işi de düzgün yapan çok yer yok.

210 beygir yerine 132kW olarak ayarlatın en fazla. Ben olsam yapar mıydım? Yapmazdım. Devir ekonomi devri.

1.8 motor sağlamdır. Ben de A3 Cabrio'da fabrikadan çıkış 160 beygir olarak kullanıyorum ancak 120 olarak gelen motor 210 beygire ayarlanırsa bu modelde elbet sıkıntı çıkarır. Hem arabanın yaşı çok hem de artık yağ yakma başlamış. Motor birkaç sene sonra rektifiye isteyecek ki bu işi de düzgün yapan çok yer yok.

210 beygir yerine 132kW olarak ayarlatın en fazla. Ben olsam yapar mıydım? Yapmazdım. Devir ekonomi devri.

Reis zaten bu motorda yag yakma eksiltme kronik 50 kdaki arabada var ama soyle aslında orijinalde 160 bg bu motor 120 satış politakası nedeyle sadece yazılımsal kısık yani 160tan 210 bg gibi düsünebilirsin. Ve motor sağlıklı.

Reis zaten bu motorda yag yakma eksiltme kronik 50.000'deki arabada da var ama soyle aslında orijinalde 160 bg bu motor 120 satış politikası nedeyle sadece yazılımsal kısık yani 160'dan 210 bg gibi düsünebilirsin. Ve motor sağlıklı.

Kronik yağ yakma diye bir şey yoktur hocam. Bu size sanayide yanlış işlem sonucu atılan bir yalan. Benim Vectra C Türkiye'de yağ yakma üzerine dillere destan bir araç ancak benim aracım ölçülü pompa ile yağı çekildiğinde hem eklenen yağ değerini veriyor.

Bu motorun dünya çapında optimal değeri 160. Size vergi diliminden dolayı düşüğü gelmiş. 120'den 160 yaparsanız motor olması gereken değere döner, 210'a yaparsanız bu sefer yüklemiş olursunuz. Bu yaştaki motor yağ kaçırmaya başladıysa yük ile beraber ömrü silgi gibi erir. En fazla olması gereken yere çevrilmeli, işini de iyi yapan bir yere gidilmeli.

Kronik yağ yakma diye bir şey yoktur hocam. Bu size sanayide yanlış işlem sonucu atılan bir yalan. Benim vectra C Türkiye'de yağ yakma üzerine dillere destan bir araç ancak benim aracım ölçülü pompa ile yağı çekildiğinde hem eklenen yağ değerini veriyor.

Bu motorun dünya çapında optimal değeri 160. size vergi diliminden dolayı düşüğü gelmiş. 120'den 160 yaparsanız motor olması gereken değere döner, 210'a yaparsanız bu sefer yüklemiş olursunuz. Bu yaştaki motor yağ kaçırmaya başladıysa yük ile beraber ömrü silgi gibi erir. En fazla olması gereken yere çevrilmeli, işini de iyi yapan bir yere gidilmeli.

Reis kronik yağ yakma diye bir şey var orenk direk vereyim normalde her arac zaten yakar ornegin 10000km 1 litre ekleyin denir arabaların kendi kitapcıklarında bu aracın kendine ait kitabınsa 5000km 1 litre ekleyin yazıyor yani normalde var bu tabii ki de iyi bakılmazsa her aracta olur ama burada sunu demek istiyorum her araba az da olsa yağ yakar bu biraz fazla yakıyor 120 dedigim gibi yazılımsal kısık he ama yeterli mi gayet yeterli ama bazen biz gencler biraz daha performanslı olsun istiyoruz. Söyle atan bir kisi sordum 70bin km yazılımlı kullanmış ve bir sorun yaşamamıs zaten motor 2.0'dan kısa o yuzden 160bgden 210 gelebiliyor.

Arkadaşlar aracım A4 1.8 TFSI 120 bg 230 tork. Yazılımla 210 bg 320 tork yaklasıyor. Aracim 2008 model ve 180 binde. Yağ yakma sorunu emsallerine göre cok az ve motor temiz sağlamdır. 120 göre iyi gidiyor ve iyi cekiyor ama yolda ister istemez coğu nesil aractan yavaş denebilirim agır olduğu için, tavsiye eder misiniz?

Kaliteli yerse ve kaliteli parça takıp bakımını sürekli yapabileceksen yaptır.

Hocam bende 160 HP olan versiyonunu almak istiyorum ama nasıldır acaba?

Hocam bende 160 HP olan versiyonunu almak istiyorum ama nasıldır acaba?

Hocam arac 5 senedir bizde ve evet artik 2000 km 1 litte yag yakiyordu ve arac baska bir sorun yuzunden ust kapak açıldı acilmisken bu motorum yag yakma sebebi olan pisyon sekmanlari degisilecek zincir piston reftefiye girecekce ort maliyet 200 yakin olacak ama arac gayet guzel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı