A5 v17.2.3 oyunlarda işlemci düşük watt kullanımı

491279

Hectopat
Selam arkadaşlar.
Monster Abra A5 v17.2.3 (i5 11400h RTX3050 Ti (75W) 16 GB RAM 500GB SSD ) laptopuna sahibim ama genellikle yüksek özellik isteyen oyunlarda işlemcim 20W çok geçmiyor sıcaklık değerleri ise oyunlarda 65_75 bazen 1_2 saniye 80 olup hemen düşüyor buna rağmen ise ekran kartım 80 derecenin üzerine çıkıyor.
Başkalarına baktığımda işlemci 80 derecelerde ekran kartı 70 derecelerde bende niye tam tersi bir sorun mu var acaba yardımcı olur musunuz laptopla istediğiniz bir bilgi ya da benden istek varsa söyleyebilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar.
Monster Abra A5 v17.2.3 (i5 11400h RTX3050 Ti (75W) 16 GB RAM 500GB SSD ) laptopuna sahibim ama genellikle yüksek özellik isteyen oyunlarda işlemcim 20W çok geçmiyor sıcaklık değerleri ise oyunlarda 65_75 bazen 1_2 saniye 80 olup hemen düşüyor buna rağmen ise ekran kartım 80 derecenin üzerine çıkıyor.
Başkalarına baktığımda işlemci 80 derecelerde ekran kartı 70 derecelerde bende niye tam tersi bir sorun mu var acaba yardımcı olur musunuz laptopla istediğiniz bir bilgi ya da benden istek varsa söyleyebilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Bu RDR 2 de bir fotoğraf GTA 5 de böyle.
RDR 2 bencmark testlerinden fotoğraflar.
@erengore hocam sizle işlemciye bir kaç ayar yapmıştık şimdi yine rica etsem bakarmısınız değerler normal mi

Dosya Ekleri

• rdr 2 hj.png
    rdr 2 hj.png
    180,4 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_20211219_200907_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20211219_200907_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 78
  • Screenshot_20211219_200913_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20211219_200913_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    75,4 KB · Görüntüleme: 64
  • Screenshot_20211219_200915_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20211219_200915_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    86,1 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_20211219_200917_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20211219_200917_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_20211219_200922_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20211219_200922_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Sorunlarda BD PROCHOT'u görüyorum. ThrottleStop ana ekranından BD PROCHOT tikini kaldırın.

FIVR ve TPL sekmelerini de atın.
Buyurun hocam biraz geç attım özür dilerim hocam ayrıca BD PROCHOT tikini önceden kaldırın demiştiniz o yüzden tik işaretli değil
Hocam bu arada ekran kartının bu kadar ısınması normal mi işlemciden fazla ısınıyor
Buyurun hocam biraz geç attım özür dilerim hocam ayrıca BD PROCHOT tikini önceden kaldırın demiştiniz o yüzden tik işaretli değil
Hocam bu arada ekran kartının bu kadar ısınması normal mi işlemciden fazla ısınıyor
@erengore hocam sık boğaz etmek istemem ama unuttunuz galiba yardımcı olabilirimisiniz

Dosya Ekleri

• tpl.png
    tpl.png
    90,4 KB · Görüntüleme: 55
  • fıvr.PNG
    fıvr.PNG
    246,3 KB · Görüntüleme: 62
  • ana ekran.PNG
    ana ekran.PNG
    133,6 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:

@erengore hocam sık boğaz etmek istemem ama unuttunuz galiba yardımcı olabilirimisiniz
Evet unutmuşum. TPL sekmesinde Power Limit 4'te sağdaki kutuyu 1023 ayarlayın. Lock'layın. Apply'a basın.

Yavaşlaması mantıklı değil. Sorun düzelmiş olmalı diye düşünüyorum aslında.

ThrottleStop Limits sekmesinde Clear'a basın. Ardından da oyuna girin ve olay yaşanana kadar oynayın. Olay yaşandıktan sonra Limits sekmesinin ekran görüntüsünü bana atın.

Evet unutmuşum. TPL sekmesinde Power Limit 4'te sağdaki kutuyu 1023 ayarlayın. Lock'layın. Apply'a basın.

Yavaşlaması mantıklı değil. Sorun düzelmiş olmalı diye düşünüyorum aslında.

ThrottleStop Limits sekmesinde Clear'a basın. Ardından da oyuna girin ve olay yaşanana kadar oynayın. Olay yaşandıktan sonra Limits sekmesinin ekran görüntüsünü bana atın.
hocam oyuna girdim fps 10a yakın yükseldi 60 ile 70 arası alıyorum ama hocam işlemci hala 60 derecelerde ve ekran kartı 85 derece bana işlemci çok fazla kullanılmayıp ekran kartına çok fazla yük biniyormuş geliyor siz ne dersiniz hocam sıcaklıklar normal mi ve watt değerlerinde çok bir yükseliş olmadı
Hocam oyuna girdim FPS 10a yakın yükseldi 60 ile 70 arası alıyorum ama hocam işlemci hala 60 derecelerde ve ekran kartı 85 derece bana işlemci çok fazla kullanılmayıp ekran kartına çok fazla yük biniyormuş geliyor siz ne dersiniz hocam sıcaklıklar normal mi ve watt değerlerinde çok bir yükseliş olmadı

Hocam ilk resim oyun anında diğer resim oyun menüsündeyken saçma değil mi işlemciyi menüdeyken daha fazla kullanıyor

Dosya Ekleri

• resim_2021-12-21_161502.png
    resim_2021-12-21_161502.png
    110,6 KB · Görüntüleme: 40
  • ss.png
    ss.png
    162,7 KB · Görüntüleme: 49
  • resim_2021-12-21_161904.png
    resim_2021-12-21_161904.png
    106,2 KB · Görüntüleme: 50
hocam oyuna girdim fps 10a yakın yükseldi 60 ile 70 arası alıyorum ama hocam işlemci hala 60 derecelerde ve ekran kartı 85 derece bana işlemci çok fazla kullanılmayıp ekran kartına çok fazla yük biniyormuş geliyor siz ne dersiniz hocam sıcaklıklar normal mi ve watt değerlerinde çok bir yükseliş olmadı

Hocam ilk resim oyun anında diğer resim oyun menüsündeyken saçma değil mi işlemciyi menüdeyken daha fazla kullanıyor
Bugün pek buralara uğramayacağım bir sebepten ötürü. Yarın dönüş sağlarım. Etiketi okunmadı işaretliyorum. Watt'da bir yükseliş olmadan performans katmak için Voltajı düşürdük zaten.

Yarın görüşürüz.

Ekran kartınız sıcaklık ve güç yetersizliği sebebiyle yavaşlıyor. Sorun bu şekilde görünüyor. İşlemci Throttle oluyor da gözüküyor. ThrottleStop Limits sekmesine Clear çekin ve oyuna girin. Oyundan çıkınca Limits sekmesini atın.

Son düzenleme:
Bugün pek buralara uğramayacağım bir sebepten ötürü. Yarın dönüş sağlarım. Etiketi okunmadı işaretliyorum. Watt'da bir yükseliş olmadan performans katmak için Voltajı düşürdük zaten.

Yarın görüşürüz.

Ekran kartınız sıcaklık ve güç yetersizliği sebebiyle yavaşlıyor. Sorun bu şekilde görünüyor. İşlemci Throttle oluyor da gözüküyor. ThrottleStop Limits sekmesine Clear çekin ve oyuna girin. Oyundan çıkınca Limits sekmesini atın.
Hocam limit sekmesini clear yaptım 4 tane sarı kutucuk vardı sonra oyuna girdim bir 10 15 dk oynadım çıktım limit sekmesine girdim ama hiçbir şey yok

Hocam limit sekmesini clear yaptım 4 tane sarı kutucuk vardı sonra oyuna girdim bir 10 15 dk oynadım çıktım limit sekmesine girdim ama hiçbir şey yok
Öyleyse performans sorunları yaşayana kadar gözlemleyin. Performans sorunu yaşadığınız anda Limits sekmesinde sarı bayraklar olacak. Eğer ki Limits sekmesinde artık hiçbir şey görmemeye başladıysanız işlemci kaynaklı yavaşlama giderilmiş demektir.

Öyleyse performans sorunları yaşayana kadar gözlemleyin. Performans sorunu yaşadığınız anda Limits sekmesinde sarı bayraklar olacak. Eğer ki Limits sekmesinde artık hiçbir şey görmemeye başladıysanız işlemci kaynaklı yavaşlama giderilmiş demektir.
Hocam ekran kartının sıcaklığı hakkında ne diyorsunuz 86 dereceye ulaşıyor servise göndermelimiyim

Hocam ekran kartının sıcaklığı hakkında ne diyorsunuz 86 dereceye ulaşıyor servise göndermelimiyim
Macunu sürekli limite sokuyor. Temp limit ve performans vermeye çalışırken de Power Limit altında kalıyor. Dolayısıyla evet. Termal macun yenilemesi yapılsın. Bir de o kartın Power Limitini arttırırsak güzel olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı