A520 ile B550 arasındaki fiyat farkı değer mi?

Ayrıca stok fan ile de kullansanız ısınan işlemci olmadığı için extreme OC yapmadıkça sıkıtı olmaz, max. 60 derecelere çıkıyor. A520 incelemedim ama PCI express 4.0 var mı yok mu 5-6 sene için önemli konu. Bujun yanında M2 destekleri, kompanent kalitesi ve soğutması da cabası.

Peki ne kadar fark olur ve dediğim gibi 1500TL farka değer mi?

Fark olacaktır. RX6600, PCI-e 4.0 kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama yine fazla fark yok.

Evet hocam dediğiniz gibi çok fazla bir fark yok 5-10FPS fark var bence değmez zaten çok fazla 3A oyun oynayacak birisi değilim çoğunlukla FPS oyunu oynayacağım.

Peki ne kadar fark olur ve dediğim gibi 1500TL farka değer mi?

Evet hocam dediğiniz gibi çok fazla bir fark yok 5-10FPS fark var bence değmez zaten çok fazla 3A oyun oynayacak birisi değilim çoğunlukla FPS oyunu oynayacağım.
A520 sizin için uygundur o zaman, ama dediğim gibi o 1000TL bir yandan gelecek yatırımı gibi bir şey. Oldu ki güncellemek isterseniz, A520'de kalmayın. Fiyatlar daha da çok artacak.

Bir de araştırırken CrossFire ve VRM gibi farkların olduğunu gördüm bunlar nedir?

A520 sizin için uygundur o zaman, ama dediğim gibi o 1000TL bir yandan gelecek yatırımı gibi bir şey. Oldu ki güncellemek isterseniz, A520'de kalmayın. Fiyatlar daha da çok artacak.

Hocam o zaman güncelleyecek olursam B650 alırım zaten ki işlemci de değişir o ihtimalde zaten işlemci değişmeyeceksem de pek mantığı yok anakart değişmenin.

Bir de araştırırken CrossFire ve VRM gibi farkların olduğunu gördüm bunlar nedir?

Hocam o zaman güncelleyecek olursam B650 alırım zaten ki işlemci de değişir o ihtimalde zaten işlemci değişmeyeceksem de pek mantığı yok anakart değişmenin.
CrossFire, 2017'de durduruldu. Yani eski. VRM de voltaj sağlayan bileşendir.

O zaman A520 size uygundur, hayırlı olsun şimdiden.

Hocam peki farkları nelerdir? Zaten bilgisayarla çok uğraşmayacağım sadece oyun ve günlük kullanım.
Giriş seviyeyle son seviye bir anakart karşılaştırıldığında 1 FPS bile fark yok o.c u da o anakartla güzel bir sogutucu takarak yaparsınız
Hocam açıkçası alıp en az bir 6 yıl arkama bakmamak istiyorum daha sonra da zaten güncellemem yenisini alırım.

Benim tek korktuğum şey zaten 5500'ü stok fanla kullanacağım eğer A520 kullanırsam daha da sıcaklığın yükselmesi.
Genel çok caz yapmış yukarda.Önceden de pentium falan gibi çöp bir PC kullandiysaniz çokca işinizi gorecektir.2014 çıkması i5 4460 kullanıyorum hâlâ bir çok oyunu oynatiyor.

İyice öldürdünüz hocam. 3600'den PCIe 4.0 hariç her türlü daha üstün.

Hayır yok.

B550 almanız daha iyi olur.
Ben işlemciyi öldürmedim sadece ryzen master kurup auto OC işaretleyip 4.1Ghz de stabil 60 derecede kullandım. B550 MSI bütçe dostu ankart ile kullandım. SSD konusunda PCI express 4.0 SSD taktım canavar gibi 1-2 sene olacak. Çoğu ekran kartının PCI express 4.0 isteyeceğini düşünürsek 5-6 sene için mantıklı seçenek olacaktır.
Şöyle düşünüyorum: A320 varken 250-300 TL civarındayken A520 çıkalı daha çok olmadı ama fiyatı ortada ve gün geçtikçe teknoloji eskise bile fiyatı artacak. Şimdiden imkan varken alınabiliyorsa B550 alıp arkaya bakmamak gerekli. Zamanında çıkan B450'nin günümüzde hala iş yapması gibi düşünün.

Hocam doğru söylüyorsunuz fakat alacağım hazır sistemde sadece Gigabyte A520M k ve Gigabyte B550M DS3H var ve aralarında 1575 gibi bir fark varken B550 almam mı yoksa A520 almam mı doğru olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı