Çözüldü A520M-A Pro sistemde XMP açınca sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lieutenant1

Decapat
Daha fazla  
Sistemim:
A520 M-A Pro anakart.
AMD Ryzen 5 3400G.
ASUS TUF Gaming 1660 Super.
G.Skill Ripjaws 16 GB RAM 3200 MHz.

Anakartım yeni, daha öncesinden Gigabyte B450M K kullanıyordum. Yeni anakartimda XMP açınca monitörümde ekran gelmiyor ve CPU ışığı yanıyor, çözümü nedir?

Çözüm
Daha önceden CPU ışığı yanmıyordu ama değil mi ? Söküp tekrar sağlamca oturt. Sonra CMOS reset yapıp bir dene.
Hocam XMP açmadan kaç MHz de çalışıtor RAM'ler.

Hocam 2133 de çalışıyor.

Çevrem bana BIOS sürümüyle alakalı diyor ama bilmiyorum BIOS sürümümü güncellemeden sonuca varabilir miyim bilmiyorum.

BIOS güncellemeden sonuca varacağınızı sanmam BIOS'unuzu güncelleyin dönüş yapın

Bende de açılmıyordu sistem BIOS pilini sök tak anakart temizle falan bayağı uğraştım 2 3 gün XMP açmadan kullandım sonra açtım ve düzelmişti deneme yanılma yoluyla oluyor sanırsam :D

BIOS güncellemeden sonuca varacağınızı sanmam BIOS'unuzu güncelleyin dönüş yapın.

Bende de açılmıyordu sistem BIOS pilini sök tak anakart temizle falan bayağı uğraştım 2 3 gün XMP açmadan kullandım sonra açtım ve düzelmişti deneme yanılma yoluyla oluyor sanırsam

Güncelledim BIOS'umu ve aynı sorun CPU isigi yaniyor ekran gelmiyor ve normalde RAM 2133 de iken PC acilirken fanlar 1 sn hizlica donup boot ediyor diye dusunuyorum ama 3200'e alinca yapmiyor ge CPU isigi yanmaya devam ediyor.

Çevrene takılma BIOS sürümünü belirt ilk olarak.

7C96v1j sürümüm 25-5-2025

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı