Bellek derken kastettiğiniz şey ram mı yoksa başka bir şey mi? Bilgisayar konularından çekileli uzun zaman oldu. Çoğu şeyi unuttum.Yapabileceğini sanmıyorum. Fakat belleklerine yapabilirsin, en büyük getiriyi de o sağlar.
Bellek derken kastettiğiniz şey ram mı yoksa başka bir şey mi? Bilgisayar konularından çekileli uzun zaman oldu. Çoğu şeyi unuttum.
RAM'i kastediyorum. iGPU da belleğini RAM'den aldığı için getirisi normal sistemlerden fazla olur.
Ne kadar bir fark olur? Bildiğiniz bir video var mı? Ve OC destekleyen bir anakart alırsam bu sefer GPU tarafında getirisi olur mu?
Elindeki parçaların potansiyeline göre değişir, deneyerek görmek gerekli. Anakart alana kadar 5500 XT gibi bir kart veya 5600G alabilirsin her türlü getirisi daha fazla olur. Şu iki programdan ekran görüntüsü paylaşırsan bir bakayım.
![]()
ZenTimings
ZenTimings is a simple and lightweight app for monitoring memory timings on Ryzen platform.zentimings.com
Hocam benim sistemim soyle: R5 5500 A520mk V2 RX 6650 XT Team Force 2X 8 GB. En kritik parçalar bunlar. RAM'in tam modelini bilmiyorum. Aşırı lazımsa atayım. Benim amacım ekran kartı ve işlemciyi satıp R3 3200G ile idare etmek. Çünkü en son 6 ay önce falan oyun oynamışımdır. Arkadaş ile işlemcileri üste para alacağım şekilde takaslayacagiz. Ve ekran kartını satacağım. OC işi ise siz de biliyorsunuzdur sadece zevk için. Gerçekten çok zevkli OC yapmak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.