A54 vs S20 FE

Bütçe
13000
A54 fiyatına göre verimsiz bir işlemci barindiriyor ama anneniz uzun süre kullanacak (Oyun oynayacağını zaten zannetmiyorum.) ise A54 güncelleme ömründen dolayı daha mantıklı. Ayrıca batarya konusunda da daha iyi.
Lakin ben fiyatını hak etmediği düşüncesindeyim.
S20 FE ise çok güçlü bir cihaz ama 3-4 yıl götüreceğini düşünüyorum. Güncelleme almayacak çünkü.
Güvenlik güncellemesi desteği son 1 yılı kaldı.

Kamera çok önemli değilse A54 yerine A34 tercih edebilirsiniz. S20 FE mi A54 mü sorusuna gelecek olursak tabii ki de S20 FE; fakat annenizin oyun vs. oynamayacağını hesaba katarsak pil ömrü, güncellik açısından A54 daha mantıklı bir tercih olur.

Bende S20 FE var, çok iyi telefon ama güncelleme desteği gitgide azalıyor, yeni işletim sistemi güncellemesini ucu ucuna S21 FE ye verip S20 FE ye vermediler. Yani yaş geçtikçe gözden çıkarıyorlar. A54 daha yeni modelse ve performans farkı fazla yoksa onu düşünün derim.

Şunu göz önüne koyalım S serisi her zaman A serisinden daha kalitelidir . Bunu Xioami de ki direkt Mi ve Redmi ürünleri gibi kıyaslayabilirsiniz ,S serisi daha premium ve güçlüdür A serisi daha ekonomiktir .

Böyle dersek yanlış olur çünkü S20 ile S20 FE arasında çok fark var. FE serisi S serisinin biraz downgrade edilmiş hali. Bende geçen yıl popüler olduğu için F20 FE aldım, tam F/P ürünü ama S20 ve S20 FE arasındaki onca farkı görünce neden uygun fiyatlı olduğunu anladım. En basitinden camı Gorilla Glass 3, çok daha ucuz mi modeller bile Gorilla Glass 5 kullanıyor. Ama yine de S20 FE çok güçlü ve iyi bir telefon, 1 yıldan fazla oldu hiç performansı düşmedi bile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı