A6-3500 APU PUBG Mobile performans sorunu

Obkkk

Decapat
Arkadaşlar merhabalar. Bende anakart Asus F1 Evo var. İşlemcim APU 3 çekirdek A6-3500 var. 8 GB RAM ve 2 GB ekran kartı mevcut. Oynadığım oyun PUBG Mobile emulatorden. Oyun lobide 60 FPS alırken oyun başladığında 20 FPS geçmiyor ve çatışmalarda 0-5 FPS'ye düşüyor. Bunun nedenini bir türlü çözemedim. Yardımcı olabilecek varsa önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuna girdiğimde 2.40 GHz'e çıkıyor ama dalgalı yani sabit tutamıyorum onu. Acaba ani FPS düşmeleri işlemciden mi yoksa başka bir sorundan mı çözemedim. Fanları yeni temizledim, cillop gibi ama termal macunu sağlam değildir. 6 yıllık makine. Yarın bir onu da deniycem ama perfonmansta pek değişiklik yapar mı macun orasını da bilemiyorum.

IMG_20180930_014109-3456x2592-2592x1944-1944x1458.jpeg
IMG_20180930_021209-3456x2592-2592x1944-1944x1458.jpeg

@Obkkk HDDTune'de benchmark haricinde health ve error scan bölümünü paylaşabilir misin ? Aida 64 ile ısı değerlerine de bakmak gerek bu ani düşmelerin sebebi ısınma olabilir, macun çok şey fark ediyor.

@Obkkk HDDTune'de benchmark haricinde health ve error scan bölümünü paylaşabilir misin ? Aida 64 ile ısı değerlerine de bakmak gerek bu ani düşmelerin sebebi ısınma olabilir, macun çok şey fark ediyor.
Bu akşam macun deneyeceğim ve AIDA64 indirdim fakat menüde dediğin gibi bir ısı değerleri bölümü göremedim. Sadece sistemi tanıtan bir menü vardı acaba yanlış yere mi bakıyorum acaba?

@Erdem Çolakoğlu Daha kolay geçiştirilemezdi heralde. 5 FPS'ten bahsediyoruz çok normal değil mi ?
Sistemde bir sorunu yok emulatörden kaynaklı bi sorunu var neyden bahsediyorsun. Benimkinde Tencent emulatörde 4-7 FPS alırken diğer emulatörlerde bi kaç katına çıkabiliyor. Denemek lazım. Herkeste gereken performansı verecek diye bi şey yok.

Sistemde bir sorunu yok emulatörden kaynaklı bi sorunu var neyden bahsediyorsun. Benimkinde Tencent emulatörde 4-7 FPS alırken diğer emulatörlerde bi kaç katına çıkabiliyor. Denemek lazım. Herkeste gereken performansı verecek diye bi şey yok.

Tencent yeni uptade'inde bir sıkıntı var farkındayım onun ama sistemim fena değil diye düşünüyorum. Çünkü yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda denedim gene FPS düşmesi oluyor fakat 0-5 arasına düşmüyor. Bendeki pc'ninde aham şahımm olduğunu düşünmüyorum fakat bu kadar düşmemesi gerekiyor. Lobide 50-60 alırken uçaktan atlayana kadar bu FPS devam ediyor. Atlar atlamaz 25'i geçen bir FPS olmuyor. Hep bir gergin makine. Yani sorun PC'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum açıkcası. Bugün de termal macunu deneyeceğim bakalım.

@Obkkk Ben daha kötü cihazlarda 60 FPS civarı oynuyorum, bilgisayarında bir sıkıntı var gibi görünüyor. HD Tune ile sabit diskini taratın ve Aida 64 ile ısı değerlerini boşta ve yükte değerleri fotoğraf şeklinde paylaşılabilir misiniz ? Sürücüleriniz güncel mi ? En son termal macun ve fan temizliğini ne zaman yaptınız ?
Termal macun işe yaradı yardımın için teşekkür ederim.

PUBG mobil gerçekten tuhaf bir grafik ayarlarına sahip oyun. Kasmasin diye en yüksek ayarlara alıyorum çünkü en düşük de FPS 20, ortada 40, yüksekte 60 olarak ayarlanır ve bu çok can sıkıcı. Çünkü GTX 1050 Ti ile 45'de bile kasıyor bu oyun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı