A6 6400K Sistem Toplama

İyi mi yaptım kötü mü?

• Oy verenlerin toplamı
    7

selman akyol

Hectopat
Daha fazla  
  • AMD A6 6400K Soket FM2 3.9GHz 1MB Önbellek 65W 32nm İşlemci : işlemci
  • Asus A68HM-K D3 2400Mhz mATX FM2+ : anakart
  • Asus 710-1-SL 1GB GDDR3 64Bit (710-1-SL) : ekran kartı
  • Kingston HyperX Fury 4GB DDR3 1600Mhz CL10 (HX316C10FB/4) : bellek
  • Seagate Barracuda 1TB 64MB 7200RPM (ST1000DM003) : sabit disk
  • Kingston SSD now 540/520 : SSD disk

Son düzenleyen: Moderatör:
O bütçeye SSD alıp diğer parçaları çok kötü yapman anlamsız oyun için alacaksan tam bütçen nedir ?

Bütçe belirt iyi mi kötü mü kara veririz.
O bütçeye SSD alıp diğer parçaları çok kötü yapman anlamsız oyun için alacaksan tam bütçen nedir ?

Dark argon 400W kasa da dahil toplam 760 TL gitti. Birde SSD 120 TL aldım tüm parçalar orjinal sıfırdır.

Bide şöyle bir planım var. Evde 2 PC sistemi bulunsun istiyordum. Sonraki sistemim için grafiksiz işlemci alıp diğer anakartla işlemciyi atcam kenara onları tekrar toparlicam.

Birde yazım kurallarına dikkat edersen, CAPS LOCK açık kalmış sanırım tekrar cezalandırılabilirsiniz.

Ekran kartında fena çuvalladım valla keşke bana yolladığını daha önceden görseydim.
Parçalar gelmiş bile malesef çuvalladık bu sefer.

Bi de 2. sistemim bi kaç parçasını belirledim şöyle:
  • Asus 970 Pro Gaming/Aura AM3+ D3 2133Mhz (OC) ATX AM3+ : anakart
  • AMD FX-9590 X8 16M 4.7Ghz AM3+ : işlemci
  • DARK N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa : kasa

Neyse ilk sistemde çuvalladık valla 2. de çuvallamayak hiç değilse.

Parçaları yeni aldıysanız 14 iş günü içinde iade edebiliyorsunuz. Sakın FX 9xxx serisi bir işlemciye boşuna para vermeyin. Tamam güçlü işlemci ama 220W. O fiyata yeni nesil bir i5 çok rahat alınabiliyor. Bir de ben tam olarak ne istediğinizi anlamadım. Yazım kurallarına dikkat edip tam olarak ne istediğinizi net yazsanız hem sizin için hem de yardımcı olmak isteyenler için her şey daha kolay olur.

Ben şöyle ilk sistem ortalama bişey olsun video çekip youtuba atcam. O PC ile idare etsin şimdilik 2. sistemi toparlayana kadar 2. sistem çok güçlü bir şey toplayacam.

Ortalama bir sistem için en olur işlemci seçimi A10-7860K. Bu da bütçeye fazla geliyorsa A8-7600 olabilir. Benim tavsiyem aldığınız işlemciyi ve ramleri iade edip yerine bu iki işlemciden birini ve yanında 2400Mhz frekansta bir ram almanız. Ek olarak bir seçenek; bu ortalama sistemin yapacağı işleri bir tablet de yapabilirdi. 2 PC'nin kalabalıklığını da çekmemiş olurdunuz.

Diğer güçlü sisteminiz için de bütçenizi ve eğer elinizde kullanacağınız parçaları varsa belirtin ki daha rahat yardımcı olabilelim.

Ekran kartını ve işlemciyi iade edip A8-7600 alayım. RAM'ler şimdilik böyle kalsın arkadaşım bedava verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…