A6-6400K'dan A10-7890K'ya geçme

Furkan Yaşar

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi A6-6400K sistemi 7890K'ya yükseltmek istiyorum bir sıkıntı olur mu acaba ?

Sistem bu;
pc spaces.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
0805 ve üzeri BIOS sürümüne sahipsen kullanabilirsin. Değiştirme işleminden önce BIOS güncelle.

R7 360 ekran kartın var zaten. İşlemci gücünü arttırmak istiyorsan X4 840 ya da X4 860k alabilirsin. A10 7890k ile gelecek olan R7 çekirdekleri senin sahip olduğun ekran kartından çok daha kötü performansa sahip; PassMark - Video Card Performance Comparison
Öte yandan işlem gücü açısından kıyaslama yapacak olursak; PassMark - CPU Performance Comparison

Boşuna A10 bir işlemciye 500-600TL para vermene gerek yok. X4 860k 240TL civarı ve işini çok rahat görecektir.

X4 840 mı daha güçlü yoksa X4 860k mı yoksa ikisininde performansı aynı mı ben canlı yayın sistemi kuruyorum o yüzden soruyorum.

X4 840 mı daha güçlü yoksa X4 860k mı yoksa ikisininde performansı aynı mı ben canlı yayın sistemi kuruyorum o yüzden soruyorum.
860k az da olsa daha güçlü, 840 ile overclock yapılmıyor. 840'ı öne çıkaran özelliği verdiği performans hemen hemen aynı olmasına rağmen güç tüketimi düşük. Zamanında ilk nesil i5 430m işlemci ve HD 5145 grafik işlemcili bir laptopla bile yayın yapıyordum. Ben sorun yapacağını düşünmüyorum ama denemeden kesin bir şey söylenemez.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı