A68HM-E33 V2 işlemci voltaj ayarı yok

Omgcigarette

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar ilk defa konu açıyorum çünkü bu konuyu çok araştırdım bulamadım.
Başlıkta belirttiğim gibi bu anakartta işlemciye (AMD A10-7870K) nasıl voltaj verilir?
RAM voltaj ayarı varken işlemci voltaj ayarı yok.
OC yapmak istiyorum, şu an stok fan kullanıyorum.
Şu anki değer 4.2GHz.
Sıcaklık değerim yükte iken 52 derece.
Eğer biraz daha OC yapmama yardımcı olabilirseniz işlemci fanı almayı düşünüyorum, düşündüğüm soğutucu:
Umarım yardımcı olunur, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu anakart voltajı otomatik ayarlıyor. Manuel ayarlamak istiyorsanız BIOS editlemeniz gerekiyor. Eski sistemimde 860K için editlemiştim. MSI destek ekibi manuel voltaj kontrolünü sağlayan bir donanım olmadığını, yaptığım işlemin yazılımsal bir kontrol sağladığını ve durumu sürekli kontrol etmem gerektiğini söylemişlerdi. Bu anakart için OC önerilmiyor zaten ama voltaj ayarlamadan sıcaklık değerleriniz yük altında normalse bu şekilde kullanmanız daha iyi olur.

Teşekkür ederim araştırmalarım sonucu evet sizin dediğiniz gibi editleyenler olmuş ve bunu sadece resimlerde görebiliyorum, gerekli yardımlar doğrultusunda ben de editleyebilirim diye düşünmüştüm.Biosu editleyerek sürekli kontrol etmeden sadece biostan voltaj versek olmaz mıdır acaba.... Soğutucu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sıcaklık yaz ayında artacaktır, uzun süre kullanımda arttığını düşünüyorum. (Çünkü yazın hiç bakmak aklıma bile gelmedi)
Bu arada sistemim 1500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat

BIOS editlemek zor değil. Uzun süreli kullandım ve voltaj değerleri ayarladığım şekilde stabil kaldı. RAM voltajı altında CPU için voltaj ayarı çıkıyor editledikten sonra.

Soğutucu güzel görünüyor fakat bana pek güven vermedi. Biraz fazla ucuz. Alırken kaliteli bir termal macun da alın ve soğutucu ile gelen termal macunu kullanmayın derim.

AMIBCP adında bir BIOS editleme programı var. 8.40 versiyonunu editlemiştim ben. Resimdeki gibi default olan kısmı USER seçiyorsunuz. Sonra kaydedip standart BIOS update işlemini yapıyorsunuz.

BIOS edit.jpg

Evet bunu biliyorum 8.40 falan indirdim denedim. File hatası veriyor biosum güncel... Neyse bunu yapamayacağım sanırım. Bütçe ayırabildiğim vakit mecburen ekran kartı alıp biraz daha ömrünü uzatabilirim diye düşünüyorum. Tabi ki PSU da değişecek...
Siz bunu attıktan sonra tekrar uğraştım sonunda güncel linki bulabildim v4.53 indirdim. File hatası almadım. Çok teşekkür ederim. Konu kilitlenebilir.Linke ulaşmak isteyenler için

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı