A71'e 98 Watt olur mu?

El Quvava

Hectopat
Yer
Ankara
Merhaba, geçenlerde bir şey denemek istedim ama cesaret edemedim. Telefonum yani A71 25 Watt alıyor maksimum. Sizce MacBook Pro'nun 98 Watt'lık şarjını takarsam ne olur?

İhtiyacı kadarı alır daha fazlasını almaz. Ne kadar fazla W adamtör takarsam o kadar hızlı şarj olur diye bir şey yok maalesef.

Buna tam olarak neden gerek duyduğunuzu anlamış değilim, daha mı hızlı şarj olacak? :) Yoksa şarj aletiniz mi yok da bunla şarj etmek istiyorsunuz? Bir çok şey olabilir, batarya zarar görebilir, tam hatırlayamadım, şarj devreleri zarar görebilir. Belki de bir şey olmaz, telefon 25 watt alır ve şarj olur ama ben önermiyorum.

Şarj cihazlarının çıkış güçleri arasındaki fark hep yanlış yorumlanıyor. Sözgelimi, bir cihaza, çıkış gücü 20W olan kendi orijinal şarj cihazı yerine çıkış gücü 30W olan -aynı gerilimi sağlayan- başka bir şarj cihazı takmanız kesinlikle bir sorun çıkarmaz. Cihazın giriş gücü maksimum neyse ona göre akım çekilir. O şarj cihazında yazan 30W onun kapasitesidir. İlla hepsini dayamaz.

Öte yandan farklı çıkış gerilimine sahip bir cihaz bağlanması ciddi sorunlara yol açar. USB üzerinden şarj olan her cihaz 5V civarı gerilime uygun olduğu anlamına gelir. Siz gidipte USB olmayan bir adaptörü, örneğin 12V veya 19V laptop şarj adaptörünün ucunu değiştirip telefona bağlarsanız telefonun üzerinden ciddi miktarda fazla akım geçmesine sebep olur. Daha açığı telefonun şarj biriminin yanıp kömür olması ile sonuçlanabilir.

Şöyle söyleyim yani 98 Watt şarj aletinin üzerinde farklı farklı voltaj değerleri vardı ve bir tanesinde 5V a kadar düşürebildiği yazıyordu ben YouTube'a bakmıştım adamın biri yine Mac adaptörünü S8'e takmıştı 25 dakika gibi bir civarda fullenmişti sadece sizin görüşlerinizi merak etmiştim zarar verecekse zaten yanına yaklaştırmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı