A72 vs iPhone SE (2020)

Evet bende ona istinaden yazdım. Benim de cihaz almam gerekiyor daha önce hep android kullandım bu sefer de ios bir cihaz alayım düşüncesindeyim. SE 2 alacak bütçem var fakat ekran kasa ve zayıf batarya yüzünden 2.el XR lara yönelmiş durumdayım.

SE’yi 14-15 aydır kullanıyorum sanırım. İlk yılı dolana kadar bataryadan hiçbir sorunum yoktu ama artık bazen işten eve döneceğim zaman şarja takıyorum. Batarya sağlığı azalınca etkisi fazla hissediliyor. Şarj sorunum olmaz diyorsanız her türlü alınası bir cihaz.

Ben de yaz başı kompakt bir cihaz olduğu için SE 2020 alacaktım. Durumlar ters gitti. İkinci el S10e aldım. 4,5 saat ekran süresi alıyorum. Eğer benim gibi oyun oynamayan biriyseniz SE günü çıkaracaktır bir şekilde. Powerbank taşımak zor gelmezse tercih edilebilir bence.

SE 2020 modelinde bir ısınma sorunu yok. Ekran ve batarya olarak önermem. A72 yerine de ben A52 alırım. İki model arasında şu an eskisi gibi uçuk fiyat farkları yok. 400 TL fark var. A72, A52 modeline göre ekstra 2 saat daha fazla video oynatma ve ekstra 2 saat daha internette gezinti sağlıyor.

Yıllardır iPhone 7 kullanıyorum. SE ile aynı ekran büyüklüğüne ve sanırım yakın şarj kapasitesine sahip. Ekran konusunda ben problem yaşamıyorum, yeterli geliyor gayet. Şarj olarak telefondan oyun oynamaya karşı biri olduğum için beni gayet iyi götürüyor. Zaten alacağınız SE 2020 sıfır olacağı için batarya kapasitesi %80 ve altına düştüğü vakit garantiye verip mis gibi sıfır batarya alabilirsiniz. Gerçekten uzun süreli ve stabil bir telefon almak istiyorsanız cevap çok net bir şekilde SE 2020.

8 Plus'ta baktım ama oda eskidi artık. Hala iş görür mü, bana göre görür. Güncelleme takıntım olduğu için almaktan vazgeçtim. 2.el XR baktım ne kadar güvenilir onda kararsız kalıyorum.

8 Plus'ta baktım ama oda eskidi artık. Hala iş görür mü, bana göre görür. Güncelleme takıntım olduğu için almaktan vazgeçtim. 2.el XR baktım ne kadar güvenilir onda kararsız kalıyorum.
2.el alacaksanız acele etmeden araştırmanızı öneririm. Zira sıfır fiyatına XR satılıyor, hatta sıfır diye 2.el bile satabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…