Çözüldü Custom ROM A725F ONE UI 6 stock ROM sonrası custom ROM'larda Wi-Fi kullanılmıyor ve performans düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
39
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Galaxy A72 cihazımda aldıktan hemen sonra garantiyi bozup /e/os ROM kullanmaya başlamıştım. Sorunsuz kullanıyordum. Bir süre önce arkadaşım çok övdüğü için stock Android 14 ROM kurmuştum. Sonrasında hangi sürüm custom ROM kurarsam kurayım Wi-Fi çalışmıyor ve performans çok düşüyor, hiçbir animasyon doğru görünmüyor. Stock ROM ise sorunsuz durumda. Geliştirici dikkat etmemiştir diye düşünerek kendim derledim, yine aynı sorunlar. twoxa'nın (crDroid ve çeşitli ROM'lar için yayımcı arkadaşım) cihaz için yayımcısı olduğu ROM'ları denediğimde yine aynı şekilde ki yaşanan hatayı bildiği için defalarca kez değişerek baştan derleyip sorunları çözmeye çalıştık yine başaramadık. /e/os'a sorunu bildirince "Google'a gir, telefon satın al yaz, Samsung haricinde bir telefon al." şeklinde dönüş yapıyorlar. Onlar da çözemiyor ve hata bildirimlerinden bıkmış durumdalar. Yine de burada üzerine konuşarak belki manuel derlemeyle çözebiliriz diye danışmaya geldim.

@Heribert Yavuz @Maomao @Umut Nas bu kategoride daha fazla kişi tanımıyorum ama umarım çözüm bulunur.

Çözüm
Android sürümü düşürülemez cihazda stock ROM'da.

Bu yeni mi geldi? Ben gayet de Android 11'den falan 9'a düşürebiliyordum. Custom ROM attığımda Wi-Fi çalışmıyor hatta IMEI bile gitmişti sonra en son sürüme geri döndüğümde bu sorunlar düzeldi.

Attığınız Android 14 ROM Custom ROM ile uyumsuzluk çıkarıyor olabilir. Custom ROM'a güncelleme gelmişse belki sorunlar düzeltilmiş ya da 14 ile optimize edilmiştir.
Custom ROM'u atmadan önce yüklü olan Android sürümünü yükleyip Custom ROM'u tekrar kurmayı denediniz mi?

Bu durum hakkında pek bir bilgim yok maalesef hocam, pek bir alakası olacağını sanmıyorum ama önceden TWRP'den yedeklenmiş "modem" isimli bölümünüz var ise Custom ROM attıktan sonra kurup cihazı başlatmayı deneyin.

Bu durum hakkında pek bir bilgim yok maalesef hocam, pek bir alakası olacağını sanmıyorum ama önceden TWRP'den yedeklenmiş "modem" isimli bölümünüz var ise Custom ROM attıktan sonra kurup cihazı başlatmayı deneyin.
Hayır, yok.

@K.Makise Samsung engelliyor hocam. Eski One UI dönemem. Eski sürüm için sadece custom ROM kullanabilirim. Stock ROM'u sadece güncelleyebilirim, eski sürüme dönemem.

Bu yeni mi geldi? Ben gayet de Android 11'den falan 9'a düşürebiliyordum. Custom ROM attığımda Wi-Fi çalışmıyor hatta IMEI bile gitmişti sonra en son sürüme geri döndüğümde bu sorunlar düzeldi.

Attığınız Android 14 ROM Custom ROM ile uyumsuzluk çıkarıyor olabilir. Custom ROM'a güncelleme gelmişse belki sorunlar düzeltilmiş ya da 14 ile optimize edilmiştir.

Çözüm

Hayır hocam custom ROM'u Android 13, 12 falan da atsam aynı sorunları yaşıyorum.

Hayır, yok.

@K.Makise Samsung engelliyor hocam. Eski One UI dönemem. Eski sürüm için sadece Custom ROM kullanabilirim. Stock ROM'u sadece güncelleyebilirim, eski sürüme dönemem.

Custom ROM attıktan sonra düşürülebiliyor mu? Yani Custom ROM attıktan sonra daha düşük bir stock ROM atılabiliyor mu?

Custom ROM attıktan sonra düşürülebiliyor mu? Yani Custom ROM attıktan sonra daha düşük bir stock ROM atılabiliyor mu?
Hayır, stock ROM'da hiçbir şekilde eski sürüme dönülemiyor. Sadece custom ROM'larda eski sürümlere dönebiliyorum. Dediğim gibi Samsung engelliyor.

@Bayram Tempest hocam cihaza stock ROM kurduktan sonra TWRP de sistem yedeği alın, ROM'un hangi dosyaları değiştirdiğini görebiliyor musunuz? Örneğin System, boot, sboot, product, Prism gibi.
ROM kurulumunda dokunulmayan dosyaları teyit ettikten sonra onları kurulumdan sonra yeniden kurmayı deneyin. Yine olmaz ise bir fikrim olmayacaktır maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı