A8 5600K işlemci boşta 102°C oluyor

emretpcux

Hectopat
Merhaba. BIOS ekranında 100°C sıcaklık görüyorum. Termal macun yeni, anakart yeni. İşlemci eski kullandığım PC'den aldım. Fanı temizledim. Hava sirkülasyonu gibi olaylar duydum ama ben yeteri kadar hava akışı olduğunu düşünüyorum. Power gücü az olabilir mi veya başka ne gibi sonuçlar olabilir? Bilgi alabilir miyim sizden?

AMD A8-5600K
8 GB RAM.
NVIDIA GeForce 9500GT.
500W Power.

Öncelikle power gücü diye bir şey yok, gelen watt değeri vardır ve bu gelen watt değeri az olsa zaten voltaj daha az geldiği için daha az sıcaklık değerleri görürdünüz, bunlar ters orantılı.
Power gücü az olabilir mi

Ek olarak boşta böyle oluyorsa sistemi başlatabilmen bile mucize. Hava sirkülasyondan ne kadar eminsin?

100 dereceyi geçince kendini kapatması lazım olur. Genel de böyledir yani. Bence sıcaklıklar yanlış gözüküyor. Oyuna girip test edin. Eğer gerçekten 102 dereceyse, oyuna girince sıcaklığı baya bir artar ama droplar zaten kendini belli eder.

Beyler bende de A8 7600K var 97 derece gördüm PC'yi restart bile atmadan çalışıyor işlemcide termal macun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…