Çözüldü A8 5600K işlemci fanı çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dewils5050

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. AMD A8 5600K işlemci kullanıyorum. Fanı çalışmamaya başladı ve aniden oldu bu durum. Kontrol kalemiyle kontrol ettim işlemcinin fanına elektrik gidiyor fakat çalışmıyor yine de. Başka bir fan denedim o da çalışmadı fakat o fanın sağlam olduğundan da emin değilim. Sizce bu soruna sebep olan şey ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

İşlemcinin pinlerinde eğiklik var mı? PSU çalışıyor mu? İşlemciyi söküp soğutucuyu soketini takın, dönüyorsa kısa devre olabillir. Ekrana görüntü geliyor mu?

İşlemcinin pinlerinde eğiklik var mı? PSU çalışıyor mu? İşlemciyi söküp soğutucuyu soketini takın, dönüyorsa kısa devre olabillir. Ekrana görüntü geliyor mu?
Ekrana görüntü geliyor ve işlemci çalışıyor galiba. Hatta biosta fan bile gözüküyor. Dediğinizi deneyeceğim şimdi.

Tamam ona göre çözüm önerisi sunayım.

İşlemcinin pinlerinde eğiklik yok. BIOS'tan bir daha baktım işlemci de görünüyor fan da görünüyor. Diğer dediğini de yaptım fakat fan yine çalışmadı.
Neyse sorun halloldu. Anakartta fanı taktığımız yerde pinler eğilmiş herhalde. Fanın kablosunu kesip PSU'ya başka bir kablodan bağladım sorun çözüldü.

Bu sorun fana yeterli voltaj gelmediğinden kaynaklıdır. Mavi ekransız günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…