A8 5600K Sistem Düşük FPS Sorunu

Şamil Arı

Centipat
Tüm oyunlarda ekran kartı kullanımı en fazla %20-25 arası oluyor. Sorunu çözemedim. Eskiden rahatça oynadığım oyunları, FPS droptan oynayamaz hale geldim.
İşletim sistemim:
İşlemci: AMD A8 5600K 3.6 GHz.
Ekran kartı: NVIDIA 1050 Ti.
RAM: HyperX 2*4 8 GB RAM.
Depolama: Kingston 120 GB SSD. (Windows yüklü)
Anakart: ASUS a58m-a/Usb3.

Ne oldu arkadaş birden bu ekran kartına. Eskiden 150 FPS aldığım oyunda 20 FPS alıyorum (CS:GO). Bilgisayarı sıfırlayıp CS 1.6 indirdim onda bile 20 FPS alıyor. Ekran kartı çalışmadığı için ısınmıyor bile görselde gördüğünüz gibi.
Ekleme: İşlemci çok ısındığı için termal macun uyguladım sorun çözülmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle darboğaz sorunu yaşıyorsunuz. Zamanında aynı işlemciyi bende kullanmıştım. Stok soğutucusu zamanla yetmiyor ve çok ısınıyor. Belki sisteminize virüs bulaşmış da olabilir. Virüs programı kullanarak sisteminizi taratın veya format atma şansınız varsa format atmayı deneyebilirsiniz. Ama dediğim gibi darboğaz sorunu yaşıyorsunuz. Size tavsiyem o sisteme X4 860K işlemci alıp ayrıca işlemci soğutucusu da alıp overclock yaparsanız performansı arttırabilirsiniz.

Darboğaz sonradan olabilen bir şey mi ? Uzun bi süre normal kullanmıştım çünkü.

Darboğaz sonradan olabilen bir şey mi ? Uzun bi süre normal kullanmıştım çünkü.
Yok sonradan oluşan bir şey değil. Eğer şu an oluşan bir durum ise sisteminize virüs de bulaşmış olabilir. Format atmayı deneyebilirsiniz. Ama dediğim gibi genel olarak darboğaz sorunu yaşıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…