A8 5600K sistem kasma sorunu

Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.

Kuzenim HD4800 1 GB Ekran kartı ve 4GB RAM kullanmakta. Bilgisayarını ne zaman aldığını sorduğumdaysa bana 4 yıl olmuştur dedi. İşlemcisini bilmiyorum ona bakmayı unuttum. Ve monitör olarak 1600x900 bir monitör kullanıyor. Monitörlerden pek anlamam o yüzden her şeyini bilmiyorum bir tek bunu biliyorum.

Gel gelelim ben kendi bilgisayarımı 2 sene önce aldım ve A8-5600K İşlemcim, 2GB HD6570 Ekran kartım, 16GB (2x8 ve Mhz değerini bilmiyorum büyük ihtimalle 1600Mhz'dir) Belleğim ve 1920x1080 60 HZ monitörüm var. Fakat kuzenimin bilgisayarı benim bilgisayarıma göre oyunları daha akıcı oynatıyor. Mesela Outlast: Whistleblower oynamıştık onun bilgisayarında ve ayarları high'dayken bile aşırı bir kasması olmuyordu. Oyunu ben kendi bilgisayarıma da yüklemiştim ve ayarlar low'dayken bile gözle görülür şekilde kasıyordu. CS:GO'da da aynı şekil, ayarlar low'dayken sis bombasının yanında kuzenimin PC'sinin FPS'i düşmezken benim bilgisayarımın FPS'i 70'lerden 30'lara hatta 25'lere iniyor. Şimdi gelelim soracağım soruya. Nasıl oluyor da onun bilgisayarı kasmıyor benim bilgisayarım kasıyor? Acaba monitörden kaynaklı mı diye sorgulamıyor değilim fakat hiç bilmiyorum sebebini. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Sürücülerim güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen Dual Graphics'de kullanmıyorsan onun oyunları daha iyi oynatması normal. Üstelik çözünürlük de daha düşük onda.
Dual graphics derken? Pek anlamam bu işlerden biraz açıklayabilir misin? Nasıl Dual Graphics'de kullanabilirim falan? Ve çözünürlükten kaynaklı diyorsun yani? Ben de öyle düşünüyordum. Monitörden mi kaynaklı acaba dediğimde onu kastetmiştim. Demek ki tahminlerim doğruymuş :D Zaten yeni bilgisayar topluyorum. Ekran kartı çöp olan bu bilgisayardan da kurtulmuş olacağım yakında. Yorumun için teşekkürler :)

Çünkü kuzenindeki HD4850 senin ekran kartından daha güçlü bir karttır.
Nasıl yani HD4800 HD6570ten daha mı güçlü bir kart? Amd'de serilerin 4000, 5000, 6000 diye gittiğini biliyordum. Bu yorumu yazdıktan 10 dakika sonra araştırdım ve 4800 ın daha iyi bir kart olduğunu gördüm. Yorumun için teşekkürler :)

Son düzenleme:
Dual graphics derken? Pek anlamam bu işlerden biraz açıklayabilir misin? Nasıl Dual Graphics'de kullanabilirim falan? Ve çözünürlükten kaynaklı diyorsun yani? Ben de öyle düşünüyordum. Monitörden mi kaynaklı acaba dediğimde onu kastetmiştim. Demek ki tahminlerim doğruymuş :D Zaten yeni bilgisayar topluyorum. Ekran kartı çöp olan bu bilgisayardan da kurtulmuş olacağım yakında. Yorumun için teşekkürler :)

Nasıl yani HD4800 HD6570ten daha mı güçlü bir kart? Amd'de serilerin 4000, 5000, 6000 diye gittiğini biliyordum. Bu yorumu yazdıktan 10 dakika sonra araştırdım ve 4800 ın daha iyi bir kart olduğunu gördüm. Yorumun için teşekkürler :)

Aynen kardeşim, genellikle birbirine yakın zamanda üretilen ekran kartlarından soldan 2. rakamı daha yüksek olan daha performanslı olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı