A8 5600K Sisteme Yükseltme

Sadece LOL içinse evet GT1030 yeter artar. Ama ilerde PUBG gibi oyunları da oynamak istersen GTX1050Ti almanı öneririm. Şu anki işlemcin O.C. yapılabiliyorsa bence de X4 845'e gerek yok.
Aynen hatta sizin işlemciniz X4 845 ten daha iyiymiş. Özür dilerim. Eğer PUBG falan oynarım dersen GTX 1050Ti alın. Sadece LOL oynuyorum dersen 500 TL'ye GT 1030 al yeter.

Daha önce anakartımın bir özelliği sayesinde O.C yapmıştım pc kendi kendine kapanmıştı, bidaha yapmadım. Pubg değil de Fortnite olabilir belki yada Rainbow 6 için sıkıntı olur mu GT 1030 almam.

O kadar detaylı bilgi veremem. Bu işlemcileri kullanmadım. Ama şöyle söyleyeyim. X4 880K APU olmadığı için RAM performansını çok etkilemiyor. İşlem gücü daha yüksek olduğu için de bir nebze daha performanslı olacaktır. Ama buna değer mi? Açıkcası bilmiyorum.

gtx 1050 x4 880k - Google'da Ara

gtx 1050 ti x4 880k - Google'da Ara

Bellek performansı APU ekran kartını kullanırken önemli. Harici ekran kartı takınca belleklerin performansı o kadar önemli olmuyor. Bence elindeki işlemci yeterli olur. Ama LOL oynayacağı için fazla para harcamasına gerek yok. Bence linkteki ekran kartını alıp SSD alırsa sistemi epey canlanır.
Daha önce anakartımın bir özelliği sayesinde O.C yapmıştım pc kendi kendine kapanmıştı, bidaha yapmadım. Pubg değil de Fortnite olabilir belki yada Rainbow 6 için sıkıntı olur mu GT 1030 almam.
Aslında PUBG de oynatır 1030 ekran kartı. Mesela 1080p çözünürlükte 45 FPS veren bir kart. 720p de ise çok daha akıcı oynatıyor.

Bu arada piyasada farklı gt 1030'lar mevcut gigabyte ve asusun sanırım bunların tek farkı soğutmaları mı fan fazlalığı gibi gibi?
Linkini attığım ekran kartı yeterli. Fanı var. Pasif soğutuculu almanı önermem. En pahalı ile en ucuz arasında zaten 70-80 TL fark var. Eğer almak istersen sıfırda alabilirsin tabi. Ama temiz 2. el alman daha mantıklı olur. Garantisi devam eden olmalı ama.

PUBG düşünüyorsan GTX 1050 Ti al. GT 1030 ile A8 5600K gibi bir işlemciyle PUBG oynayamazsın. GT 1030 zaten en düşük ayarlarda 720P'de 45 - 60 FPS oynatabiliyor PUBG'yi. Ayarları kısacağın için oyun işlemciye yüklenecek. İşlemcinin durumu da ortada. GTX 1050 Ti al. Ordan belki biraz kurtarırsın.

O zaman bu önerilen parçaları alıyorum. Son bi soru bu parçalarla minimum kaç fps alırım highta?
PUBG düşünüyorsan GTX 1050 Ti al. GT 1030 ile A8 5600K gibi bir işlemciyle PUBG oynayamazsın. GT 1030 zaten en düşük ayarlarda 720P'de 45 - 60 FPS oynatabiliyor PUBG'yi. Ayarları kısacağın için oyun işlemciye yüklenecek. İşlemcinin durumu da ortada. GTX 1050 Ti al. Ordan belki biraz kurtarırsın.

Pubg oynamayı düşünmüyorum beni sarmadı açıkçası lol oynarım arada Fortnite'de sıkıntı olur mu?

Ben İntel q9550 işlemci ile deneme fırsatı buldum GT1030 kartı. 1080p de 38-45 arası FPS aldım. 720p de 55 in altına düşmedim. İşlemciyi O.C. yaparsa bence 1030 ile oynar. Yakında 2000 serisi çıkacak o yüzden 1050Ti karta para vermesine de gönlüm el vermiyor.
Fortnite de sıkıntı yapmaz GT1030. PUBG biraz FPS düşmanı oyun. 1080Ti kartla bile bazen fıtık ediyor beni. Bence de GT1030 daha mantıklı. İlerde komple sistem toplarsın.

Tamamdır o zaman GT1030 ve SSD ile yeniden doğduruyorum bu sistemi. Tüm parçaların değişmesinin gerekmesinden çok korkuyodum tanrıya şükürler olsun fazla para harcamadan halledicez. Bu sistemi 2015'te 900tlye almıştım 2. el az kullanılmış demişti staj yaptığım yerdeki abi sıkıntı çekmedim şuana kadar oyunlarda, sorduğumda o fiyata daha iyi alınabileceği söylenmişti ama iş işten geçti.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı