A8-7410 dizüstü bilgisayara RAM ve SSD takviyesi

ByEATR

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, fotoğraflarda görmüş olduğunuz laptop için bir adet 240 GB SSD ve 1 adet 8 GB RAM alacağım. Ancak uyumlu olmamasından korkuyorum. Bana önereceğiniz SSD ve RAM'in siparişini geçeceğim. Bu arada bütçem kısıtlı fiyat/performans olursa sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bir de aygıt yöneticisinden ekran kartını etkinleştirdiğimde laptop 3 saniyede bir takılıyor. Müzik açıksa eğer müzik takılmıyor ancak görüntü takılıyor. Eski driver ve güncel driver kurulumları sorunu çözmedi. Windows orijinal ve güncel, tüm driverlar güncel.
Laptop.
HP marka.
İşlemci: AMD A8 7410 işlemci.
Ekran kartı: AMD Radeon R5 330.

Dosya Ekleri

• anakart.png
    anakart.png
    9,8 KB · Görüntüleme: 120
  • cpu.png
    cpu.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 129
  • memory.png
    memory.png
    9,8 KB · Görüntüleme: 105
  • s1.png
    s1.png
    7,7 KB · Görüntüleme: 88
  • s2.png
    s2.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 86
  • ekrankarti.png
    ekrankarti.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 108
merhabalar ByEATR sorun hdd de olabilir pc ilk aldığında ve şuan aldığındaki açılış sürelerine bak.
eğer mesela eskiden 1 dk da açılıyorken şimdi 10 dk açılıyor ve hdd de eskisinden olduğundan fazla ses geliyorsa muhakkak değiştir diskin ömrü bitmek üzeredir.
8gb ram birçok işte yeterli kalacaktır ama yine yükseltmek istersen anakartın desteklediği ram frekans hızına ve max. bellek miktarına bakmalısın.
takılmalar birçok nedenle olabilir yazılımsal olarak detaylı bir inceleme yap. (driver program oyunlar kalan hafıza miktarı vs) eğer yazılımsal bir kusur görmezsen donanıma yönelmeni öneririm ama yinede ssd yükselme yapman gerekecektir.

Merhabalar byeatr sorun HDD'de olabilir PC ilk aldığında ve şu an aldığındaki açılış sürelerine bak.
Eğer mesela eskiden 1 dk da açılıyorken şimdi 10 dk açılıyor ve HDD'de eskisinden olduğundan fazla ses geliyorsa muhakkak değiştir diskin ömrü bitmek üzeredir.
8 GB RAM birçok işte yeterli kalacaktır ama yine yükseltmek istersen anakartın desteklediği RAM frekans hızına ve Max. Bellek miktarına bakmalısın.
Takılmalar birçok nedenle olabilir yazılımsal olarak detaylı bir inceleme yap. (Driver program oyunlar kalan hafıza miktarı vs) eğer yazılımsal bir küsur görmezsen donanıma yönelmeni öneririm ama yine de SSD yükselme yapman gerekecektir.

Sistemde 30GB SSD ve 320 GB HDD var. Windows 30GB olan diske kurulu. HDD maalesef bitik durumda o yüzden 240GB SSD ile yoluma devam edeceğim. RAM frekans vs. anlamıyorum. Bir üst mesajda birisi sağ olsun uyumlu SSD linki atmış. RAM içinde link bekliyorum yanlış ürün almak istemiyorum.

Downloads | AIDA64 bu programı indir ve buraya gir size daha yardımcı olabilirim
Sistemde 30GB SSD ve 320 GB HDD var. Windows 30GB olan diske kurulu. HDD maalesef bitik durumda o yüzden 240GB SSD ile yoluma devam edeceğim. RAM frekans vs. anlamıyorum. Bir üst mesajda birisi sağ olsun uyumlu SSD linki atmış. RAM içinde link bekliyorum yanlış ürün almak istemiyorum.

Dosya Ekleri

• R.JPG
    R.JPG
    27,8 KB · Görüntüleme: 94
  • ali.JPG
    ali.JPG
    61,2 KB · Görüntüleme: 90
attığın fotoda frekans hızı yazmıyor aida64 programında bellek kısmından frekans değerine bak
yine üreticinin sitesinde modeline bir bak max. ram desteği kaç olduğunu öğren aida64 programında sadece mevcut donanımı görürsün o yüzden üreticinin sitesine girip bakmalısın
bilgisayarının tam modelini yazar mısın birde ben bakayım.

Attığın fotoda frekans hızı yazmıyor AIDA64 programında bellek kısmından frekans değerine bak
Yine üreticinin sitesinde modeline bir bak Max. RAM desteği kaç olduğunu öğren AIDA64 programında sadece mevcut donanımı görürsün o yüzden üreticinin sitesine girip bakmalısın
Bilgisayarının tam modelini yazar mısın bir de ben bakayım.

Buyur

Dosya Ekleri

• 44.jpg
    44.jpg
    354 KB · Görüntüleme: 93
  • 45.jpg
    45.jpg
    396,2 KB · Görüntüleme: 76
  • 46.jpg
    46.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 73

Dosya Ekleri

• 66.jpg
    66.jpg
    91,6 KB · Görüntüleme: 94
  • 77.jpg
    77.jpg
    150,3 KB · Görüntüleme: 100
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı