A8-7410 M330'a darboğaz yapar mı?

kenan360

Hectopat
RAM
8GB
Oyunlarda işlemci 100-90 aşasına asla inmiyor, ekran kartı kullanımı ise 40'ı geçmiyor, arada bir 60 falan oluyor 60-80 arası olduğunda oyunlarda ciddi bir FPS artışı oluyor, sonra tekrar 40'lara 30'lara iniyor ve FPS düşüyor, sizce bu işlemci bu ekran kartını besleyemiyor mu? Laptop, Windows 10.

Laptoplarda normalde çözünürlük çok düşük olmadığı sürece sıkıntı olmaz. İşlemcinin içinde de R5 GPU var. Büyük ihtimalle bunu kullanıyor. Kontrol edin. Bir de işlemci odaklı oyunlarda CPU kullanımı yüksek gözükebilir.

Laptoplarda normalde çözünürlük çok düşük olmadığı sürece sıkıntı olmaz. İşlemcinin içinde de R5 GPU var. Büyük ihtimalle bunu kullanıyor. Kontrol edin. Bir de işlemci odaklı oyunlarda CPU kullanımı yüksek gözükebilir.

Hocam bazı oyunlarda M330 bazı oyunlarda R5 kullanıyor, mesela örnek vereyim, CoD MW3 oyununu, R5 Graphics ile oynadığım zaman sabit 60FPS alıyorum, M330 ile oynadığı zaman 80-90 FPS'lere çıkıp sonra 30-40 FPS'lere iniyor. Aylardır çözemedim şu sorunu ne yapacam bilemiyorum.

Bu laptoplarda olabilen sorunlar. Bazıları eski sürücü yükleyerek çözüyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı