A8-9600 sistem toplama

rmzncvhr

Picopat
Dostlar yeni sistem toplayacağım, sistem şu şekilde:

Anakart:
Gigabyte GA-A320M-H AMD A320 2133MHz DDR4 soket AM4 mATX anakart.
Ürün Linki

İşlemci (APU):
AMD A8-9600 3.1 GHz AM4 soket.
Ürün Linki

RAM:
Crucial 4 GB 2400 MHz DDR4 CL17 Single RAM.
Ürün Linki

Depolama:
WD 320GB 7x24 7200RPM 3.0Gb/s 3.5" 8MB SATA2.
Ürün Linki

İşlemci soğutucusu:
Deep cool gamma Archer 120mm fan.
Ürün Linki

Power Supply:
Platoon PL-9259 Power Supply 400W.
Ürün Linki

Ekran kartı takmayı düşünmüyorum, bu yüzden APU işlemci seçtim.

Şimdi sizlere birkaç sorum olacak;

1. Öncelikle parçalar birbiriyle uyumlu mu? Herhangi bir sorun var mı?

2. Dostlar, sizce bu yukarıdaki işlemci fanı yeterli mi? Arada oyun da oynayacağım CS:GO, GTA 5 gibi. Isınma sorunları ile karşılaşır mıyım?

3. PSU bu sisteme yeterli mi, performansta düşüş yapar mı, sorun çıkarır mı?

Ürün linklerini de koydum, inceleyebilirsiniz.

Hocam, öncelikle PSU kesinlikle değişmeli ardından RAM'lerinizin MHz değerlerini en az 3000 seçmeye ve Dual Channel yapmaya çalışın.

Hocam, PSU iyi değil biliyorum fakat bütçem sınırlı. Sizce o PSU yeterli midir? Yani güç olarak bilgisayarı besleyebilir mi? Sorun çıkartır mı? Ve neden kesinlikle değişmeli dediniz?

Bütçenizi tam olarak belirtin. Ayrıca ikinci el tavsiye ederim bu kadar düşük bütçede. @Umut 77
Bütçem 1500 TL ve 2. el almak istemiyorum. Bu sistem yeterli benim için ve anakart ileriye dönük bir anakart param oldukça güncelleyeceğim sistemi. Fakat PSU hakkında yorumunuzu bekliyorum.

Neden daha kalitelisini almalıyım? Bu PSU neden Watt olarak yeter mi sisteme? Ne gibi sorunlar yaşatır bana?

@rmzncvhr Gönderdiğiniz PSU'nun markası kalitesiz bir marka. Kesinlikle sorun çıkacak diye bir şey yok tabii ancak Sosyal'de bu tarz kalitesiz PSU'lar hakkında çok konu var. Sistemleri zarar gören, PSU'ları yanan kişiler var. Sistemi riske etmeyip kaliteli bir PSU almak lazım.

Hocam, PSU iyi değil biliyorum fakat bütçem sınırlı. Sizce o PSU yeterli midir? Yani güç olarak bilgisayarı besleyebilir mi? Sorun çıkartır mı? Ve neden kesinlikle değişmeli dediniz?

Hocam o PSU neden kesinlikle alınmaz açıklayayım hemen.
-Kalitesiz parçalardan oluştuğu için elektrik kesintilerinde bilgisayarın yanma ihtimali yüksek.
-Büyük ihtimalle size maksimum 250W civarı verecektir, 400W yazdığına güvenmeyin.
-Bilgisayarınız uzun süre çalıştığında sorunlar kaçınılmaz olacaktır kesinlikle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı