AB350M-D3V ile Overclock

1.425V'da sorun olmadı, ancak bunu Ryzen Master üzerinden yaptım. BIOS'daki frekans ayarlarına girdiğimde 1.425'i yazacağım kısımda +200V falan var. Ama neyin üstüne +200V ekliyor yani onu anlamadım. Umarım anlatabilmişimdir.

O voltaj yerini resim çekip atar mısın mesajını görmemişim kusura bakma.

O voltaj yerini resim çekip atar mısın mesajını görmemişim kusura bakma.
Bu kısım. 1.425V yazmak yerine + x.xxx v yapabiliyorum. Ama neyin üstüne + x.xxx V?

Dosya Ekleri

• 15890197251054703210956044509086.jpg
    15890197251054703210956044509086.jpg
    458,8 KB · Görüntüleme: 45
Bu kısım. 1.425V yazmak yerine + X. XXX v yapabiliyorum. Ama neyin üstüne + X. XXX v?

Sanırsam 1.2v üzerine ekleme yapıyor olabilir Ryzen Master ile overclock yapıyorsanız öyle kalsın derim. Belirttiğim testlerden sorunsuzca geçiyorsanız öyle kullanın.

Sanırsam 1.2v üzerine ekleme yapıyor olabilir Ryzen Master ile overclock yapıyorsanız öyle kalsın derim. Belirttiğim testlerden sorunsuzca geçiyorsanız öyle kullanın.
Ryzen master profilini kaydetsem bile sıfırlanıyor her res attığımda.

O zaman BIOS'u tamamen çekip atın ben gerekli ayarları size göstereyim.
PBO'u kapattım, +2.000MV verdim ve 4200'e ayarladım frekansı. Tekli çekirdek aynı ancak çoklu çekirdek yükseldi. Kapanma yaşamıyorum şu anlık iyi gözüküyor. Ancak bilgisayarı ilk açtığımda 1 dakika boyunca internet "Tanımlanıyor" diyor. Acaba niye?

Son düzenleme:
Pbo'u kapattım, +2.000V verdim ve 4200'e ayarladım frekansı. Tekli çekirdek aynı ancak çoklu çekirdek yükseldi. Kapanma yaşamıyorum şu anlık iyi gözüküyor. Ancak bilgisayarı ilk açtığımda 1 dakika boyunca internet "tanımlanıyor" diyor. Acaba niye?

+2.000V dediğniz? +200MV demek istediniz herhalde. O halde her seferinde belirttiğim gibi dediğim testleri yapın en önemli unsur bunlar testleri hatasız geçerseniz öyle kullanın. Hata verirse +200 yerine +220 gibi değerler deneyin.

1.5V ile 4.4 yapmış dün bir kanal. 4.2 1.4V yeter mi acaba?
1.5V'u verdiğin gibi işlemciyi eline alırsın, adam X570 anakartla yapıyor bu testi ve sana videoda 10 dakikadır anlattığı şey şu, elinde çok iyi bir anakart yoksa 1.5V verdiğin gibi işlemcini ve anakartını yakarsın. Sırf yapma diye adam kaç dakikadır anlatmaya çalışıyor hala bu kanal böyle yapmıştı diyorsunuz. 1.4V'tan sonrası sakıncalıdır, dikkat ederek yapmalısın. Aida64 ile VRM sıcaklıklarını kontrol ederek testlerini yap.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı