ABD mi Kanada mı?

  • Konuyu başlatan Mnc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 10B
Hocam ABD ve Kanada çoğu bahçeli evler oluşuyor diyorlar doğru mu?
İki ülke kültürü birbirine yakın diyenlerde var.
Benzer, ama yakin degiller. Bahceli evler dediginiz suburban denilen yerlesim bolgeleri. Sehire yakuin, orta direk kesimin yasadigi 4-5 odali, kucuk bahceli evler.

Ohio'dayken benim evim de oyleydi. Mahallemizde butun cocuklar birbirini tanir, birbirimizin evine yemege gider, arka bahcemizde acik sinema salonu kurar, cocuklar misir patlagi yerken biz de sarabimizi icerdik. Sokagimizi 4th of July'da kapatir, blok partileri yapardik. Kanada'da ayni kultur var elbette..

1653304715677.png
 
Yani şu anki durumda ikisi de olur fakat seçme fırsatım olsaydı kendi isteklerim için Amerika'yı seçerdim.

Ayrıca aradaki farkları da dikkate almak gerek. Kanada genel olarak benzer bir yerken Amerika'da eyaletten eyalete çok fazla fark olabiliyor. Yüzölçümlerini Türkiye ile karşılaştırırsanız ikisinin de ne kadar büyük ülkeler olduğunu ve ne kadar fark edebileceğini anlarsınız.
1653305022522.png
 
Son düzenleme:
Benzer, ama yakin degiller. Bahceli evler dediginiz suburban denilen yerlesim bolgeleri. Şehre yakuin, orta direk kesimin yasadigi 4-5 odali, kucuk bahceli evler.

Ohio'dayken benim evim de oyleydi. Mahallemizde butun çocuklar birbirini tanir, birbirimizin evine yemege gider, arka bahcemizde acik sinema salonu kurar, çocuklar misir patlagi yerken biz de sarabimizi icerdik. Sokagimizi 4th of July'da kapatir, blok partileri yapardik. Kanada'da ayni kultur var elbette.

Eki Görüntüle 1396953

Maşallah ev bayağı güzelmiş. :)
Ohio Cleveland şehri herhalde orası ve Columbus.
Bu tür evlerin kirası yüksek oluyor diyorlar hocam doğru mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maşallah ev baya güzelmiş. :)
Ohio Cleveland şehri herhalde orası ve columbus.
Bu tür evlerin kirası yüksek oluyor diyorlar hocam doğrumu.
Evet, Cleveland..

Kira degil de ben mortgage oduyordum. Kiralar aslinda Ohio'da cok yuksek degildi diger eyaletlere gore. Hatta benim ev sahibi oldugum rakam, Silicon Valley'de odedigim kiradan 3 kat daha azdi :)
 
ABD vs kanada hangisi yaşardınız?
Ben girişimci olsam ABD seçerdim.
İş için ABD ama Kanada'da yaşam çok daha güzel ve rahat. Ayrıca insanları da aşırı kibar. Atıyorum iki ülkede de yanlışlıkla birine çarptınız. Kanada'da karşı taraftan milyon kez özür alırken, ABD'de birine çarptığınızda çok laf yersiniz. Yani ABD biraz da somurtkan ve ters bir ülke.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı