ABD mi? Türkiye mi ?

Bence gidecekse green card olması ki kısmen diğer insanlarla aynı hakka sahip olsun, bunun çalışma izni verildiğinde sadece bir iş için mi veriliyor yoksa her iş için mi ?

Bence gidecekse green card olması ki kısmen diğer insanlarla aynı hakka sahip olsun, bunun çalışma izni verildiğinde sadece bir iş için mi veriliyor yoksa her iş için mi ?
Green Card'ı olan ve olmayan iki kişinin arasındaki fark GC sahibi kişinin kolluk kuvvetleri ve ordu gibi makamlarda işe girebilmesi. Burada önemli olan şey SSN sahibi olması. Vizesi olmayan ancak SSN'si olan ve Greencard'ı olan iki kişinin bir işte alacağı maaş aynı. SSN sayesinde işletmeler vergi düzenlemelerini yapabilmekte. Sınırdan kaçak giren kişilerin aldığı maaşın çok daha düşük olmasının sebebi onların ABD sistemlerinde hiçbir kayıtları bulunmaması. Vizen varken SSN aldın diyelim, vizen bittikten sonra SSN kullanarak vergilendirme dahilinde olarak çalışabiliyorsun ve seni ICE'a birisi ihbar etmediği sürece iyi durumdasın diyebiliriz. SSN sahibi olup vizesiz çalışırken evlenirsen devlet senin o süreç içerisinde vizesiz çalışmanı umursamıyor. Bunun sayesinde devlet kurumlarında çalışma fırsatın olabiliyor, ancak SSN yoksa USCIS seni incelerken bunun içine kadar giriyor. Çalışma iznini eğer çalışacağın şirket aracılığıyla çıkartıp o şirkette special occupation vizesiyle çalışırken ayrılırsan vizenin geçerliliği için aynı meslekte çalışman gerekiyor diye biliyorum. Yanlış hatırlıyor olabilirim, bunları vizesiz çalışırken araştırıyordum. Nişanlım ABD vatandaşı olduğundan onun doğduğu yere taşındığımız zaman USCIS'in bana çok sorun çıkarmayacağını umuyorum.

Amerika tabiki.

Ulan bir çöpçünün doktorun çeyreğine yaklaşması normal mi bir doktor saygın biri (!) diğeri senin benim atıklarını temizleyen birisi normal mi bu ve 2000 dolar yaklaşık 55 bin tl yapıyor.

Türkiye tabii ki. Bu ülke kanım feda olsun. Gidip ne yapacaksın elin amerikasında?

Onlarda kuçak açmış senin gelmeni bekliyor.

Saygı duyduğum tek şeyin profil fotoğrafındaki Patrick Yıldız.

Ulan bir çöpçünün doktorun çeyreğine yaklaşması normal mi bir doktor saygın biri (!) diğeri senin benim atıklarını temizleyen birisi normal mi bu ve 2000 dolar yaklaşık 55 bin TL yapıyor.

Dediğinizde haklısınız doktorluk daha zor bir meslek ancak sinirlendiğim şey birinin diğerinden daha üstün görülmesi. Sırf zeka istiyor diye normal bir meslekten üstün olmuyor. Diğer meslekler olmasa o doktorun kullanabileceği ne alet olurdu ne de ilaç olurdu. Bir ara bir videoda görmüştüm, hepimizin çok iyi bildiği bir jeologda bu düşünceyi savunuyordu. Zeki olanlar dışında hiçbirinin önemi yok, gebersin çok da umurumda tarzında sözler söylüyordu. İşin garip tarafı da ne biliyor musunuz? Sözde felsefeyle, bilimle uğraşan 15-20 yaşında gençlerimiz bu adamın her dediğini onaylayıp adam haklı falan diyor, hiçbir kendi düşüncesi olmadan sadece gördüğü "idollerinin" taklidini yapıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…