ABD’de Boeing 767 kargo uçağı düştü

Bana kalırsa uçağı almaktan zor işletmesi zordur. Doldurma ve işletme riskini alacaklarını düşünmüyorum şu an için. Bir ara muhabbetleri çıktı ama adımı sağlam atamadılar sanırım.
Kesinlikle doğru. Yani uçağı almakta sorun yok. Asıl sorun idame etmek ve aktif kullanabilmekte. Zaten bu yüzden alınmadı hiçbir zaman. Ama işte biraz prestij meselesi var ya bu işlerde. Bir pilot arkadaşım bana "logbook'ta B747 görünmesi saygı meselesidir." demişti:) Yani sonuçta hiçbir uçak bugüne kadar "Queen of Sky" ismini almadı biliyorsun:)

Prestij yapalım derken de batmanın alemi yok tabii:) B777, A330, A350 ve B787 bence de uzun menzil ve geniş gövde de en mantıklı seçimlerdir.

Bir pilot arkadaşım bana "logbook'ta B747 görünmesi saygı meselesidir." demişti:) Yani sonuçta hiçbir uçak bugüne kadar "Queen of Sky" ismini almadı biliyorsun:)
Kesinlikle. Bir Air France ve Lufthansa kadar itibarlı filomuz yok :) Ancak itibar uğruna yanlış kararlar da dediğin gibi şirketi hiç beklenmedik adımlara sürükleyebilir. Belli olmaz, bakarsın elimizdekiler yaşlanınca geçiyoruz derler :)

Belli olmaz, bakarsın elimizdekiler yaşlanınca geçiyoruz derler :)
Bir ara B747 üretimleri de durdurulacak diyorlardı ne kadar doğru bilmiyorum da umarım son bulmaz:)
Kesinlikle. Bir Air France ve Lufthansa kadar itibarlı bir filomuz yok :)
Ya bazı firmalarla zaten ne kadar iyi veya kötü olsanda boy ölçüşemiyorsun. Özellikle siyasi olarak güçlü ülkelerin filoları. Lufthansa, Air France, British Airways vs. Bunlar aman aman harika iş yapmıyor ama bulaşamazsın da işte:) Zaten bunlara iş başvurusu bile yapamıyorsun ırkçılar biraz:) Yani ya oranın vatandaşı olacaksın ya oralı gibi konuşacaksın ya da oradan biriyle evli olacaksın. O zaman belki başvurunu değerlendirmeye alırlar:)

Bir ara B747 üretimleri de durdurulacak diyorlardı ne kadar doğru bilmiyorum da umarım son bulmaz:)

Ya bazı firmalarla zaten ne kadar iyi veya kötü olsanda boy ölçüşemiyorsun. Özellikle siyasi olarak güçlü ülkelerin filoları. Lufthansa, Air France, British Airways vs. Bunlar aman aman harika iş yapmıyor ama bulaşamazsın da işte:) Zaten bunlara iş başvurusu bile yapamıyorsun ırkçılar biraz:) Yani ya oranın vatandaşı olacaksın ya oralı gibi konuşacaksın ya da oradan biriyle evli olacaksın. O zaman belki başvurunu değerlendirmeye alırlar:)
Havacılıkta Avrupa ve Amerika'ya bulaşmayacaksın hocam. Gideceksin Orta Doğu'ya. Yaşatacaklar seni :) Orta Doğu ülkeleri de deneyimsiz adam almazlar gerçi. Ama sağlamlardır.

Havacılıkta Avrupa ve Amerika'ya bulaşmayacaksın hocam. Gideceksin Orta Doğu'ya. Yaşatacaklar seni :) Orta Doğu ülkeleri de deneyimsiz adam almazlar gerçi. Ama sağlamlardır.
Mühendis olarak Amerika'da güzel iş ve para var. Ama pilot olarak adamın ağzına...:) Orta doğu ülkeleri de biraz haklı olarak havaya girdiler. Tecrübesiz pilot ilanı 2000 saat olarak açıyorlar:) 2000 saat adamı normalde ilah gözüyle bakıyorlar piyasada 🤣 Avrupa'da zaten para yok bizden az veriyorlar. Uzak doğuda iyi para var bu dönemde. Özellikle Çin firmaları. Kimse gelmiyor ve gelsin diye acayip maaşlar teklif ediyorlar. Hem mühendis hem pilot hem de teknisyen olarak. Özellikle EASA ve FAA lisansı. 160K Dolar yıllık maaşlar havada uçuşuyor ekstralar hariç:) Gözü karartmak lazım bir iki yıl🤔🤣

Aynen, bakımcı olarak rahat edersin ama pilot olarak cidden fark ediyor bu bölgeler. Çin'e mi gitsek ne yapsak, son zamanlarda onlar da güzel işler yapıyor :)
Yani maaşları duyunca "hadi len öyle bi' para mı varmış" diyor insan içinden 🤣 Benim bir ara aklımdaydı gidip 2-3 yıl hem tecrübe hem para yapmak ama "baaazı" şartlar imkan vermeyebiliyor buna🤣

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00