Abra A5 v12.1 renklerde karıncalanma ve dalgalanma oluyor

Waltz

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
821
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 3 yıl önce aldığım Monster Abra A5 v12.1 notebookun ekranı herhangi bir tam ekran renklerde (Örneğin ölü piksel testi gibi) ekran karıncalanıp dalgalanıyor. Sorunu açmak gerekirse Paint'te tüm sayfayı kırmızıya boyadığımda ekran dalgalanmaya ve karıncalanmaya başlıyor.

Sorunun ekran kartında olabileceğini düşünüp notebooku harici bir monitöre bağladım ve aynı işlemi yaptım fakat harici monitörde herhangi bir dalgalanma ya da karıncalanma olmadı.
Daha anlaşılabilir olması açısından bir fotoğraf yükledim. Fotoğrafta görüldüğü gibi tam ekran renkleri açınca ekran karıncalanıyor fakat kapatınca düzeliyor. Sorunun neden kaynaklandığını anlamadım. Teşekkür ederim.
Sistem özellikleri:
Intel i5 7300HQ işlemci,
Mobil Intel® HM175 Chipset,
Intel HD Graphics 630,
NVIDIA GTX 1050 4 GB,
16 GB RAM.
240 GB SSD + 1 TB HDD,

IMG_20210509_153637.jpg
sorun.png

Güncel.
Güncel.
 
Son düzenleme:
Sorun donanımsal gibi gözüküyor. Büyük ihtimalle panel değişecek. Siz kendiniz tamir edemezsiniz. Teknik servise verin laptopu. Onlar tamir eder.
Hocam sorunun tam ne olduğunu anlayamadım hala. Laptopu güç seçeneklerinden yüksek performansa aldığımda dalgalanma gidiyor sonra pildeyken tekrar oluyor. Prize takılıyken dengeli moda aldığımda ara sıra yine oluyor. Sorun sizce tam olarak ne?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı