Abra A5 v13.1 SSD'yi görmüyor

HüseyinSefa

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
HP 500gb ex900 m2 nvme
Ekran kartı
Gtx 1050
Anakart
Monster in anakarti tam modelini bilmiyorum
İşlemci
İ-5 8300h
Monster Abra A5 v13.1 laptopum sağlam SSD'yi görmüyor. Direkt BIOS ekranına atıyor. BIOS'tan launch CSM enabled boot seceneginde "UEFI hard disk Windows boot Manager" secenegi cikmasi lazim ama cikmiyor. SSD'nin slotunu degistirdim rak cikar yaptim ama sorun hâlâ devam ediyor yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

BIOS'u sıfırlayın: Bilgisayarınızı kapatın, ardından açma düğmesine basılı tutun ve enerji ışığı yanıp sönene kadar bekleyin. Daha sonra, BIOS ayarlarınızın sıfırlandığını gösteren bir mesaj görünecektir.

BIOS ayarlarınızda Secure Boot'u devre dışı bırakın: Secure Boot, işletim sistemi ve sürücü yazılımı imzalarını doğrulayarak sisteminizi güvence altına alır. Ancak bazen, bazı sürücüler Secure Boot tarafından engellenebilir. Bu nedenle, Secure Boot'u devre dışı bırakarak SSD'nizin tanınmasını sağlayabilirsiniz. Secure Boot'u devre dışı bırakmak için BIOS ayarlarınızda "Security" veya "Boot" sekmesine gidin ve "Secure Boot" seçeneğini "Disabled" olarak ayarlayın.

SATA modunu değiştirin: SSD'nizin tanınmamasının nedeni, BIOS'unuzun SATA modunun uygun olmaması olabilir. SATA modunu değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. BIOS ayarlarınızda "Advanced" veya "Configuration" sekmesine gidin ve "SATA Operation Mode" seçeneğini "AHCI" veya "IDE" olarak ayarlayın.

BIOS'unuzu güncelleyin: BIOS'unuzda bir hata olabilir ve SSD'nizi tanımak için güncelleme yapmanız gerekebilir. Bu nedenle, üreticinizin web sitesinde mevcut olan en son BIOS sürümünü indirip yükleyin.

SSD'nizi kontrol edin: SSD'nizin fiziksel olarak sağlam olduğundan emin olun. SSD'nizi başka bir bilgisayara takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, SSD'nizi bir başka sabit disk veya bir USB flash sürücü üzerine takarak, bilgisayarınızın BIOS'u tarafından algılanıp algılanmadığını kontrol edebilirsiniz.

Eğer bu adımları denemenize rağmen sorununuz çözülmezse, SSD'nizin veya bilgisayarınızın bir donanım arızası olabilir. Bu durumda, teknik destek almanız öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…