Abra A5 v15.6 GPU0 ve GPU1 beraber kullanılıyor

s.zahit

Kilopat
Daha fazla  
Oyun oynarken GPU1 (GTX 1650) ekran kartımın kullanılmasını istiyorum fakat oyuna girdiğimde her iki ekran kartımda(GPU0 ve GPU1) kullanılıyor. Ve FPS olması gerekenden (ör. 300 FPS) yarıya düşüyor (150 FPS). Ekran kartı kullanımlarım: GPU0: %40-50, GPU1: %15-20. olması gereken GPU1'in %70-80 olması. Önceki Windows'umda öyleydi (GPU0:%5-10, GPU1: %95-100)

iGPU kullanıldığı için CPU kullanımı %100 ve bu yüzden bilgisayar aşırı ısınıyor.

Yaptığım ayarlamalar;

• Windows grafik ayarlarından yüksek grafik ayarına aldım oyunu. (oyun Fortnite, Valorant vs.)
  • NVIDIA Denetim Masası'ndan uygulamaları yüksek performans moduna aldım tek tek.
  • Oyunun ayarlarını en yüksek ayarlara koydum. En düşük ayarlara koydum.
  • Çözünürlüğü ve pencere ayarlarını değiştirdim.
  • Bilgisayarı temiz kurulum yaptım (sıfırladım). Windows 11 yükledim, olmayınca tekrar temiz kurulumla Windows 10'a geçtim.
  • Update'ler tamam. Ekran kartı driverları ve diğer driverlar tamam.
  • Güç ayarları son derece yüksekte. Şarja bağlı.

Ayrıca, televizyona HDMI girişi ile bağladığımda Valorant'ta 300FPS, Fortnite'ta 150~fps. Tekrar bilgisayarın ekranına geçtiğimde Valorant 100FPS, Fortnite 30-40FPS. Arada 1/3 oran var.

Sistem bilgileri;
  • Intel i7 10750H.
  • GTX 1650.
  • 8 GB RAM.
  • 512 SSD.
  • 100 Mbit internet.
  • Ekran 120Hz.
  • Abra A5 v15.6
Bu sorunu çözmeme yardım edin. Intel'in grafik kartını değil harici (GTX 1650) kullanmak istiyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu çözmeme yardım edin. Intel'in grafik kartını değil harici (GTX 1650) kullanmak istiyorum.
mux switch'i nvidia karta ayarlarsan sorun çözülür, mux switch'li laptoplarda bunları yapmana hiç gerek yoktu açıkçası

Windows ayarlarında grafik seçeneklerinde yüksek performanslı grafik işlemcisini seçip dener misiniz?

• Windows grafik ayarlarından yüksek grafik ayarına aldım oyunu. (oyun Fortnite, Valorant vs.)

Buna ek olarak NVIDIA Denetim Masası'ndan da uygulamayı seçip yüksek performans deçebilirsiniz.
  • NVIDIA Denetim Masası'ndan uygulamaları yüksek performans moduna aldım tek tek.
hepsi yapılmış...

MUX Switch'i NVIDIA karta ayarlarsan sorun çözülür.

MUX Switch'i NVIDIA karta ayarlarsan sorun çözülür.

O cihazda MUX yok hocam. MUX olmayan hybrit cihazlarda Intel'i sadece Windows kullanıyor diye biliyorum. Yani oyunda 2 kartı birden kullanması biraz garip geldi bana. TV bağladığınızda hem Windows'u hem oyunu hariciden aldığınız için değerleriniz yükseliyor. Ya Intel driverin de bir sıkıntı olabilir bunun için Intel Support asistanı indirin güncellemelere bir bakın ya da Windows arkada bir şeyler çalıştırıyor ve dahili ekran kartını kullanıyor olabilir.

Benim önerim HDMI dummy cihazı kullanman. Bu ürün gibi sanki monitör bağlamışsın gibi gösterip dahili GPU'yu iptal ediyor.

NVIDIA ekran kartı oraya bağlı değilse çöp hocam (laptopumda denedim)
O cihazda MUX yok hocam. MUX olmayan hybrit cihazlarda Intel'i sadece Windows kullanıyor diye biliyorum. Yani oyunda 2 kartı birden kullanması biraz garip geldi bana. TV bağladığınızda hem Windows'u hem oyunu hariciden aldığınız için değerleriniz yükseliyor. Ya Intel driverin de bir sıkıntı olabilir bunun için Intel Support asistanı indirin güncellemelere bir bakın ya da Windows arkada bir şeyler çalıştırıyor ve dahili ekran kartını kullanıyor olabilir.

Her şeyi yüksek performansa alıp oyun oynarsa normal

Windows ayarlarında grafik seçeneklerinde yüksek performanslı grafik işlemcisini seçip dener misiniz?
Yaptım.
mux switch'i nvidia karta ayarlarsan sorun çözülür, mux switch'li laptoplarda bunları yapmana hiç gerek yoktu açıkçası
mux switch'i ilk defa duydum, inceleyeyim.
Buna ek olarak NVIDIA Denetim Masası'ndan da uygulamayı seçip yüksek performans deçebilirsiniz.
Yaptım.
Support asisstant var ve her şey güncel. Driverları eski sürümlere çevirdim, denedim, yine olmadı. Zannediyorum ki Windows'un sürümüyle alakalı. 1909 sürümünü bulmaya çalışıyorum. Bulunca yükleyeceğim.
Benim önerim HDMI dummy cihazı kullanman. Bu ürün gibi sanki monitör bağlamışsın gibi gösterip dahili GPU'yu iptal ediyor.

İnceleyeyim.

Hepinize teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı