Abra A5 v16.6 için 165 Hz monitör uyumlu mudur?

Deniz Kaya 40

Hectopat
Arkadaşlar herkese merhaba. Benim sizlere sorum şu olacaktı: Ben şu an Abra A5 v16.6 15.6 modelinde Monster markalı bir bilgisayar kullanıyorum ve ekran oldukça küçük gelmeye başladı bana. Bilgisayarın kendi ekranı 120Hz. Yeni bir monitör alıp bağlamak istiyorum fakat bazı arkadaşlarım HDMI ile maksimum 144Hz alabileceğimi söylediler. Benim kafamdaki monitör ViewSonic 165 Hz olanı. 165Hz almak istiyorum ne yapmam gerekiyor?

Hdmi çıkışının ne kadar desteklediği önemlidir. İnternetten laptopun kaç hz desteklediğine bakmanız lazım.

Arkadaşlar herkese merhaba. Benim sizlere sorum şu olacaktı: Ben şu an Abra A5 v16.6 15.6 modelinde Monster markalı bir bilgisayar kullanıyorum ve ekran oldukça küçük gelmeye başladı bana. Bilgisayarın kendi ekranı 120Hz. Yeni bir monitör alıp bağlamak istiyorum fakat bazı arkadaşlarım HDMI ile maksimum 144Hz alabileceğimi söylediler. Benim kafamdaki monitör ViewSonic 165 Hz olanı. 165Hz almak istiyorum ne yapmam gerekiyor?
Aynı model var bende de. Monitörüm 165hz ama HDMI ile bağladığım için 120hz'den yukarısını alamıyorum.

Hocam laptopun HDMI portuna göre kaç Hz ve hangi çözünürlüğü desteklediği değişir. HDMI portunun versiyonunu öğrenirseniz aşağıdaki tablodan bakıp neyi destekleyip desteklemediğini görebilirsiniz.
6E8911F4-9608-413A-B7B6-C860E1110437.png

Mini Dp to Dp.
Bu kabloyu alarak bilgisayarın Mini DisplayPort çıkışından 165Hz alabilirsin. Sanırım başka seçenek yok.

Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler. Bilgisayarın kaç Hz desteklediğini nasıl öğrenebilirim? Bu arada arkada böyle giriş yerleri var belki bilgi olur diye size aktarmak istedim.
WhatsApp Image 2023-01-10 at 15.55.51.jpeg

Son düzenleme:
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler. Bilgisayarın kaç Hz desteklediğini nasıl öğrenebilirim?

Monster'a sorman daha garanti olur. Fakat belli olmuyor. Geçen ASUS kullanan biriyle ASUS'a sorduk. 144 Hz alabilir miyim, şu kabloyu alacağız vs vs. Bilmiyoruz dediler. Fakat ASUS'un sitesinde maksimum 120 Hz alırsınız yazıyor.
PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO - Vatan Bilgisayar gittik bu kabloyu aldık ve 144 Hz verdi. Denemek lazım kısacası.

Monster'a sorman daha garanti olur. Fakat belli olmuyor. Geçen ASUS kullanan biriyle ASUS'a sorduk. 144 Hz alabilir miyim, şu kabloyu alacağız vs vs. bilmiyoruz dediler. Fakat ASUS'un sitesinde maksimum 120 Hz alırsınız yazıyor.
PAUGGE CDP14-PRO USB-C to DİSPLAYPORT 1.4 KABLO - Vatan Bilgisayar gittik bu kabloyu aldık ve 144 Hz verdi. Denemek lazım kısacası.

O zaman ben en iyisi bir mail atayım bakalım onların yanıtı ne olacak.

Bu arada resmi sitesinden özelliklerine baktım ve şunlar yazıyordu:
USB 2.01x USB 2.0 Portu
USB 3.12x USB 3.1 Gen1 Portu (Type-A)
USB 3.11x USB 3.1 Gen1 Portu (Type-C)
HDMI1x HDMI Portu (HDCP desteği)
Mini Display2x Mini Display Portu 1.2

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
arkadaşlar bu video da HDMI 2.0 olduğu söyleniyor birebir benim bilgisayarım zaten. Bu durumd"a 165 monitör uyumlu mudur?

Son düzenleme:
O zaman ben en iyisi bir mail atayım bakalım onların yanıtı ne olacak.

Bu arada resmi sitesinden özelliklerine baktım ve şunlar yazıyordu:
USB 2.01x USB 2.0 Portu
USB 3.12x USB 3.1 Gen1 Portu (Type-A)
USB 3.11x USB 3.1 Gen1 Portu (Type-C)
HDMI1x HDMI Portu (HDCP desteği)
Mini Display2x Mini Display Portu 1.2

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
arkadaşlar bu video da HDMI 2.0 olduğu söyleniyor birebir benim bilgisayarım zaten. Bu durumd"a 165 monitör uyumlu mudur?

V16.6.5 kullanıyorum benimki uyumlu değil. 165hz monitörü HDMI ile 120hz kullanabiliyorum. Mini DisplayPort'la bağlarsan 165hz alırsın. HDMI muallak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı