Abra A5 v17.2 ekran kartı değişir mi?

sametmis13

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam, şu anda halihazırda laptopumda 3050 Ti 85W+ var ve yapılabilecek bütün upgradeleri yaptım ve sanırım yolun sonuna geldim. YouTube'da gezerken şans eseri Technopat'ın laptopta ekran kartı değiştirme videosuna denk geldim ve aynısını benim emektara yapmak mümkün mü merak ettim. Yanlış anlaşılma olmasın, harici ekran kartı takmak istemiyorum, 3050'yi değiştirip 3060-70-80 takmak istiyorum bu mümkün müdür? Mümkünse nelere dikkat etmeliyim? Nasıl yaparım?

Laptop ekran kartı değişmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptop ekran kartı değişmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eskiden bazı laptop modellerinde mxm soket çıkarılabilir ve değişebilir ekran kartları vardı. Ama tüm laptop üreticileri bunu bıraktı ve anakarta entegre ekran kartları üretmeye devam ediyorlar. Şuan yeni nesil (rtx serisi) tüm ekran kartlı laptoplar anakartla bütünleşik geliyor.Yani soketli ve ayrılabilir değil. Senin kullandığın modelde bütünleşik ekran kartı.Bu durumda ekran kartını sadece anakart ile birlikte değişebilirsiniz.Anakartında o markanın kullanmış olduğu kasa yapısına %100 uyumlu olması gerekir.Yine aynı şekilde uyum sorunu yaşarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı