Abra A5 v17.2 ve Kingston RAM uyumu

hakanakgun

Kilopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarınızın CL değeri 22 ise büyük ihtimalle uyumlu olur, eğer CL değerine bakmak isterseniz CPU-Z indirip SPD kısmına bakabilirsiniz.

DDR4-3200 yazıyor ama parantez içindeki 1600mhz benim ram'imin 1600mhz olduğu anlamına mı geliyor? Satın alırken 3200mhz olduğunu gördüm ve öyle aldım acaba bir hata mı var? CL değerini de bulamadım lütfen yardımcı olur musun?
1627644678269.png

Memory kısmında gördüm CL 22'imiş ancak 1600MHz mi onu hala bilmiyorum.
1627644919069.png

Görev yöneticisinden bakılıyormuş.

CPU Z de RAM hızının yarısını gösteriyor normalde 3200 MHz olarak çalışıyor ve attığınız RAM uyumlu gibi gözüküyor.

Tamamdır teşekkür ederim yani Dual Channel çalışacak değil mi? Sizce performansa etkisi nasıl olur bunun 8 GB'dan 16 GB'a yükselteceğim 1x8 yerine 2x8 olacak performansa nasıl bir katkısı olacak?

Dual Channel olarak çalışacağı için performans artışı olur üstüne de 8 GB RAM döneminin bitmeye başladığı bir zamanda 16 GB RAM'e geçtiğiniz için gayet güzel bir performans artışı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı