Potatox
Hectopat
Daha fazla
Laptopum Monster Abra serisinden yani anakartı zaten hırlı değil. Öncelikle ilk Windows 11'i kurduğumda sorun yok ses falan geliyordu ve diğer Monster'ın kendi sayfasında verdiği sürücüleri kurmakla meşguldüm. Sonra ne olur ne olmaz deyip Monster'ın verdiği ses sürücüsünü de kurayım dedim ve kurdum. Ardından ne denersem deneyim ses bir türlü gelmiyordu. Sonra bu sürücüye ait inf dosyalarını CMD ile falan sildim ve Microsoft kendi ses sürücülerini kurdu hatta onlar çalışıyordu da. Ses geliyordu yani ama kulaklığımı taktığımda nedense hafif sesde ufak çınlama sesleri geliyordu 10SND'e bir falan. Sonra ben yine Monster'ın sürücüleri kurayım dedim ve evet yine ses gelmiyor.
Monster'ın bana verdiği ses sürücüsü Realtek HD 6.0.9394.1. ama dosyaları incelediğimde Abra serisin kullandığı Clevo anakartları için yaptıkları farklı dosyalar da var içinde saf Realtek değil sanırım.
Dosya isimlerinden de anlayabilirsiniz bu durumu. Ayrıca sürücüyü kurma menüsüne bir kez daha geldiğimde setup önce kurulu olanları silip sonra yeniden başlatıp yenisini kurup sonra tekrar yeniden başlatacağını söylüyordu. İlk yenien başlatmasının ardından ses sorunsuz çalışıyordu bip sesi falan da yoktu ama tekrar yeniden başlatınca yani kendisi sürücüleri tekrar kurduğunda ses yine gidiyordu. Bu sorunu yaşayan bir iki konu daha gördüm ama açıklağa kavuşmamış sanırım.
Bunlar önceki konular:
www.technopat.net
www.technopat.net
Bu da Monster'ın bana verdiği ses sürücüsü:
https://d3h2wpqs6mxrtw.cloudfront.net/Drivers/Abra Serisi/Abra A5/Abra A5 V17.4/11_Audio.zip
Ne yapmalıyım bilmiyorum, hangi sürücüyü kurmalıyım?
Monster'ın bana verdiği ses sürücüsü Realtek HD 6.0.9394.1. ama dosyaları incelediğimde Abra serisin kullandığı Clevo anakartları için yaptıkları farklı dosyalar da var içinde saf Realtek değil sanırım.
Dosya isimlerinden de anlayabilirsiniz bu durumu. Ayrıca sürücüyü kurma menüsüne bir kez daha geldiğimde setup önce kurulu olanları silip sonra yeniden başlatıp yenisini kurup sonra tekrar yeniden başlatacağını söylüyordu. İlk yenien başlatmasının ardından ses sorunsuz çalışıyordu bip sesi falan da yoktu ama tekrar yeniden başlatınca yani kendisi sürücüleri tekrar kurduğunda ses yine gidiyordu. Bu sorunu yaşayan bir iki konu daha gördüm ama açıklağa kavuşmamış sanırım.
Bunlar önceki konular:
Monster Tulpar T7 v20.3 Windows 11'e geçiş sonrası ses pıtlaması
Selamlar arkadaşlar. İki gün önce temiz kurulum ile Windows 11'e geçiş yaptım. Windows Update üzerinden ve bilgisayar üreticimin sitesinden sürücülerimi indirerek kurulum yaptım. Şu an bilgisayarımda garip bir ses problemi haricinde hiçbir sorun yok. Yaşadığım problem şu ki, video izlerken veya...
Monster Windows 11 ses sürücüsü sorunu düzeldi mi?
Merhabalar, Monster Abra A5 v16.6.5 kullanıcısıyım. Windows 11 ilk çıktığı zamanlarda kullanmıştım. O zamanlarda belirli bir zaman geçtikten sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayardan ses çıkmıyor, driverı silip yeniden kurduğumda düzeliyordu. Sırf bu sorundan dolayı Windows 10'a...
https://d3h2wpqs6mxrtw.cloudfront.net/Drivers/Abra Serisi/Abra A5/Abra A5 V17.4/11_Audio.zip
Ne yapmalıyım bilmiyorum, hangi sürücüyü kurmalıyım?