Abra A5 v20.1 laptopta mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

jerolight

Centipat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1SyD027ZZ8uUEneognkW3gPr2DWquFmzd/view?usp=drive_link
RAM
32
SSD veya HDD modeli
Intel Raptor Lake-H/P/PX IMC
Ekran kartı
RTX 3050 6GB
Anakart
ABRA A5 V20.1
İşlemci
Intel Core i5 13500H
Sadece tek bir minidump dosyası oluşuyor. Eskiden o da olmuyordu bugün peş peşe 2 mavi ekran daha alınca oluştu.

Dediğiniz gibi, birebir aynı dosya oluşmuş.

Sorunu başka bir yerde aramak gerekecek gibi görünüyor.

Biraz daha veri toplayabilmek adına sizden Olay Görüntüleyicisi Raporu istememin mantıklı olacağını düşünüyorum.
Sistem kısmının dökümünü bu rehberi kullanarak alıp bana iletebilir misiniz?

Buyurun hocam. İlk defa döküman çıkarıyorum umarım doğru yapmışımdır.

Merhaba yeniden.

Logda çok sayıda WHEA-Logger uyarısı gördüm, hatta neredeyse tüm döküm bu uyarılardan oluşmuş. Bunların neredeyse tamamı bir PCI Express bileşenine işaret etmekte. PCI\VEN_8086&DEV_A74D

Kendisinin tam adı Intel (R) PCIe RC 060 (x4) G4 -A74D. Bu aygıtta bu arada ünlem işareti görmekte misiniz?

Bu aygıt genel manada işlemci ve PCIe hatlarına bağlı olan bileşenleri (NVMe diskler, Wi-Fi kartları) arasındaki iletişimi kontrol etmekte.

Aygıtın adında x4 ifadesi geçmesi nedeniyle şahsen sorunun NVMe diskten kaynaklı olma argümanını da bir test etmenin mantıklı olacağını düşünüyorum.

Diskinizin modeli nedir?

Son düzenleme:
istediğiniz disk modeli budur değil mi hocam ?

Crucial disk var sistemde gördüğüm kadarıyla.

Crucial'ın yazılımını indirdikten sonra SMART verilerini gönderebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• smart 1.PNG
    105,7 KB · Görüntüleme: 17
  • smart 2.PNG
    50,7 KB · Görüntüleme: 17
Umarım doğru yeri atmışımdır.
Merhaba.

Diskiniz sağlam görünüyor. İletişim sorunu yaşanmamış.
Test ettiğimiz argümanlara ve yaptığımız işlemlere göre sorunu giderebilmek adına yapılacak şey Modern Standby (S0 Low Power State) ile ilgili ayarları değiştirmek olacak.

Şahsen bu konu ile ilgili (Modern Standby) ilk defa bir yönlendirme yapmış olacağım. Bu nedenle biraz araştırıp yapılması gerekenler hakkında size geri dönüş yapacağım.

Umarım ki sorununuzu çözebilirim.

Son düzenleme:

Tamamdır. Çok teşekkür ederim tekrardan kıymetli vaktiniz için.

Tamamdır. Çok teşekkür ederim tekrardan kıymetli vaktiniz için.
Tekrar merhaba.

Bu konuya yönelik araştırmalarımı yaptım. Ancak genel manada Registry (Kayıt Defteri) ile alakalı işlemler mevcut.
Registry üzerinden Disable-Enable olayını kendi bilgisayarımda test ettim ancak cihaz klasik uyku durumuna (S3 Legacy State. Cihazı uyku moduna aldığınızda normalde güç kesilir ve güç düğmesine bastığınızda yeniden açılır.) geçmedi.

Destekleme/desteklememe durumu da genel olarak Firmware yani BIOS ile alakalı görünüyor.

Biliyorum çok net bir çözüm olmasa da Uyku modunu kaldırıp Hibernation (Bilgisayar kapatılır ancak arka planda uygulama ayarlarınız sabit bırakılır.) seçeneğini aktif edebiliriz.

Ne dersiniz, nasıl bir yol izleyelim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…