Abra A5 vs Toplama

orhunkand

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 2 si arasında kaldım birisi monsterin abra a5 v2.1.1 versionu ama ben windows kurmakla uğraşmak istemediğim ve orjinal olsun istediğim için 2500lük laptop 2 750 falan oluyor.Mobilite önemli benim için ama zaten bir orta seviye laptobum var .Ne yapmalıyım sizce ?
Monster Abra A5 v2.1.1 :MONSTER® ABRA A5 V2.1.1 15.6" - MONSTER NOTEBOOK > ABRA
Toplama Sistem:
Anakart:Msi 970A-G43 Amd 970+Sb950 Am3+ Ddr3 2133Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
Ram:Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
İşlemci:Amd Fx X6 6300 Soket Am3+ 3,5Ghz 14Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar
Ekran Kartı:Msi Gtx760 Twin Frozr Gaming O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidi Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Harddisk:Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
Kasa:Cooler Master Haf 912 Plus Gx 80Plus 750W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Monitör:21.5" VS229HA GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Vatan Bilgisayar
Dvd Yazıcı:Asus Drw-24F1St 24X ± Double Layer Sata Dvd Yazıcı - Vatan Bilgisayar
Klavye+Mouse:Everest Un-796 Klavye Mouse Set -Siyah - Vatan Bilgisayar

Dediğim gibi mobilite benim için çok önemli ama toplama da daha performanslı benim esas sorum şu ben abra a5i işletim sistemiyle alacağım.(bu konuda herhangi bir yorum yapmayın lütfen öyle almam gerek uğraşamam) Abra a5 ile gta v'i 1600*900 de high ayarlarda ortalama kaç fps ile kaydederim(shadowplay ile)Bir de fifa 15 1920 1080de msaa olmasada olur diger ayarlar en üstte kayıtta kaç fps verir ve bu laptop ile cıkaca oyunları kaç sene sonra mediuma almam gerekir?Yoksa hiç bulaşmayıp masaüstü mü alayım? Ama ben rahatı seviyorum.Yatakta bile oyun oynarım. O yüzden abra a5 e daha yakınım sizin önerilerinizi bekliyorum.Fiyat sıkıntım çok yok ama öyle uçuk da olmasın eğer masaüstü önerecekseniz amd ekran kartı istemiyorum.Bütçe 2700- 2800 e dayanır .
Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.
Edit:İmla

Bende seninle aynı fikirdeyim bende senin gibi Monster'dan Windows kurulu bir şekilde alıcam bir yandanda toplama daha iyi performans veriyor ve bende senin gibi yok Bios'du Windows'du bunlarla uğraşmak istemiyorum yani bende seninle aynı durumdayım içim içimi yiyor karar veremiyorum

Toplama aldık diyelim Bios'a falan hiç bulaşmadan Sadece Windows kursak sorun olurmu ?

Arkadaşlar yazıda da söylediğim gibi windows işlerine masaüstü pc alsam da bulaşmayacağım gidip bir cafede korsan yazılım yükleteceğim.Korsan olmaması ve direk geldiği anda oyuna başlamak için laptop dedim.Ama tabi masaüstü daha performanslı Berat mindiloğlu yazıdaki sorulara bir el atarsan çok memnun olurum.

Kardeşim bende içinden çıkamadığım bir durumdayım laptop mu masaüstü mü ?
Aklımda MSI GS70 Stealth var. 4000 TL civarında bir fiyatı var. Ama 4000 TL'ye de ne masaüstü yapılır değil mi ?
İşte burada kendimize sormamız gereken bir soru var. Performans mı ? Rahatlık mı ? Ben rahatlığı seçtim. Hem üniversite işleri falan olur diye. Sen de kendine sor, kararı senin vermen gerekiyor.
Ama ben senin yerinde olsam 2750 tl gibi bir bütçe ayırmış olsam masaüstü tercih ederdim.
Neden diye soracak olursan, 2700 tl f/p ürünleri açısından tam merkez fiyatı. Bu fiyata performans aramak daha mantıklı olur. Monster'a da güvenmiyorum. Dediğim gibi kararı sen vereceksin.
Kolay gelsin.
Edit: Yaptığın sistem gayet güzel mouse ve klavye dışında. GTX760 alıyorsun mouse'a bak.

@22913 Yorumun için çok teşekkür ederim.Bir sorum olacak.Benim yazıdaki soruları cevaplarsan ona göre eğer Gta V'i 1600*900 de high ( bazıları medium da olur) ayarlarda shadow play ile 25*30 fps kaydederse abra a5 ve fifa yıda msaa olmasada olur 1920-1080 ayarlarda high ta yine shadowplay ile 55*60 da kaydederse rahatlık ve performans benim için aynı anda karşılanmış olur Ha ama makine bunu yapamazsa o zaman masaüstü şart.

GTA 5 in sistem gereksinimleri açıklanmadı, bir şey diyemeyiz... FIFA da laptop ekran kartlarını bilmediğimden bir şey diyemem. Bence rahatlığa bir de şöyle bakın, 3-4 sene sonra laptop oyun açmaz olacak. Yeni bir PC toplamak veya laptop alacaksınız. Kimse bunla uğraşmak istemez. Bu arada hiç laptop kullandınız mı bilmiyorum ama (kendi laptopunuz) ekranları çok büyük olmayacaktır, 23" ile 15.6" bir mi ? Yatarak da oyun tavsiye etmiyorum, oynadığınızdan bir şey anlayamıyorsunuz, zaten oyunu oynadığınızın farkına bile varmıyorsunuz. Bir de böyle düşünün... Ve fazla da rahat oluyorsunuz, laptop kucaktayken sürekli hareket halinde oluyor. Masaya koyduğumuzda ise masaüstü bilgisayardan ne farkı kalacak ki ?

Ben Gta5 sistem gereksinimleri açıklandı diye biliyorum.(BKZ:GTA V Sistem Gereksinimleri Açıklandı | Technopat Sosyal)yani benim yataraktan kastım yatağın üzerinde oturarak ama bu laptopla 2 -3 sene sonra çıkan bfyi 1366 768 de medde oynayamayacaksam o iş yaş direk masaüstü alırım.Ama dediğim gibi mobilite önemli benim için.Peki Masaüstüyle kaç sene laptopla kaç sene highta oynamaya devam ederim? Bu sorumu da cevaplarsanız çok sevinirim.Ayrıca yaklaşık 4 senedir üç kez laptop değiştirdim son laptobum kötü değil ama çok ısınıyor ve benim isteklerim içinde yeterli değil.

Yatağın üstünde oynayacaksanız masaüstünde oynayan, ne fark edecek ki ? O açıklama resmi değil, yorumlarda görürsünüz, 2-3 ne sonra ise lowda oynatma ihtimali bile belli değil Masaüstünde 2-3 sene sonra highde oynayamasanız bile kasayı upgrade ederek oynamaya ultra ile devam edebilirsiniz, fakat laptop için bu mümkün değil gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…