Abra A7 v12.1.3 vs Abra A5 v15.7

Deleted_Account

Hectopat
Uzun zamandır bilgisayar bakıyorum. Gözüme çarpan laptop bulamamıştım ama şimdi sanırım buldum. Monster'da şu iki model arasında kaldım.
Abra A7 v12.1.3 vs Abra A5 v15.
A7 modeli şu an 6750 lira civarlarında. Normal Abra A7'den tek farkı 16 GB RAM olması.
A5 modeli ise şu an 6525 lira. Normal Abra A5'ten tek farkı onun da GTX 1650 Ti olması.
Laptopları aldıktan sonra 500GB harddisk eklemesi yapacağım. O konuda sıkıntı yok.

Benim sormak istediğim sorular şunlar, ben Monster'ın sitesinden almayacağım. Dolayısıyla ileride eğer alırsam A5'te ekleyeceğim 8 GB RAM'in, içindeki diğer RAM ile uyumlu olması gerekiyormuş. Ona uyumlu RAM'i, 2933MHz RAM nasıl bulabirim, nereden alınır? Ne kadar tutar? Laptopun ikinci RAM slotu var mı?
A7 için ise şu sorularım var. Kasanın büyük olması ısınmayı olumlu yönde mi etkiler? Yoksa bana artısı sadece ekran mı olur? Şu an kullandığım laptop 15.6" ve bana yeterli geliyor.
Sizce hangisini seçmeliyim. Ben çok sistem gerektiren oyun oynamıyorum. Benim daha çok aradığım uzun yıllar rahat rahat kullanmak.
Sorularıma yanıt verirseniz sevinirim.

Abra A7 v12.1.3 512 GB SSD yükseltmesi ile 7488 TL'ye sipariş verdi arkadaşım. Gittigidiyor'da 6750 TL'ye düştü bu model. 512 GB SSD yükseltmesi ile 7315 TL falan oluyor, benim en beğendiğim fiyat açısından bu oldu.

Peki fiyatına göre A5 daha iyi olmuyor mu? Sonuç olarak GTX 1650Ti 6500TL'ye sunuyor. RAM eklesem 6800'e hem GTX 1650Ti hem 16GB RAM'im olmuş oluyor.
RAM arttırması nasıl yapabilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı