Abra A7 v12.5.3 monitör takıldığı halde dahili grafik birimi kullanılıyor

Ireneo

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Monster Abra A7 v12.5.3 laptopum var. Metin2 oynuyorum. Oynarken bilgisayar çok ısınıyordu, doğal zannediyordum ancak düşük performanstan da rahatsızdım. Meğer oyun asla harici ekran kartını kullanmıyormuş. Sadece işlemcinin dahili grafik birimini kullanıyormuş. Bu yüzden işlemci çok ısınıyormuş ve düşük performansın sebebi buymuş. NVIDIA Denetim Masası'ndan veya görüntü ayarlarından hangi ayarı yaparsanız yapın düzelmiyor. Daha önce de konular açılmış ve çözüm bulunamamış, problem oyundan kaynaklı. Fakat harici monitör bağlanırsa mecburen harici ekran kartını kullanacağı fikri ileri sürülmüş. Ben de HDMI çıkışı olan bir monitör ayarladım ve bir HDMI kablo aldım. Fakat taktığımda hala dahili grafik birimini kullandığını gördüm. Sanırım laptoptaki HDMI çıkışı da ekran kartından gelmiyor. Şimdi birkaç sorum olacak.

1: Laptopta bir de mini DisplayPort çıkışı var. Bu çıkışın direk harici ekran kartından geliyor olma ihtimali var mıdır? Bunu kablo bağlamadan öğrenmenin bir yolu var mı?

2: Eğer o çıkış direk ekran kartından geliyorsa HDMI kablomun ucuna mini DisplayPort dönüştürücü takarsam çalışır mı? ( laptop 144 Hz ve monitör 60 Hz olduğu için frekans takıntım yok. Dönüştürücünün yüksek frekans vermemesi önemli değil, 60 Hz verse yetiyor )

3: Yine eğer o çıkış ekran kartından geliyorsa bir ucu mini DisplayPort ve bir ucu HDMI olan bir kablo var mıdır? Böyle bir kablo var ise takarsam çalışır mı?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

HDMI ve ekran aynı kartı kullanır.
Siz metin2den başka bir şey denediniz mi? Ayrıca grafik tercihi ayarlardan yapılıyor Windows içinde uygulamaya özel.
HDMI ın ekranla aynı kartı kullanacağını düşünmemiştim. Test ederek öğrenmiş olduk. Şimdi merak ettiğim ise mini displayport da onlarla aynı kartı mı kullanıyor yoksa harici kartı mı kullanıyor onu bulmam lazım.

Metin2 dışında problem yok kendisi otomatik ayarlıyor. Diğer oyunlarda otomatik harici karta geçiş yapıyor. Uygulamaya özel grafik tercihi ise maalesef metin2 için çalışmıyor. Çok denedim hem oyunun çalıştırma dosyası için hem firmanın client dosyası için harici kartı ayarlasam da harici kartın kullanımı %0 oluyor. Daha önce de çok denenmiş fakat firmanın oyun dosyalarında değişiklik yapması gerektiği söylenmiş. Bu sebeple ya dahili grafik birimi olmayan bir işlemci kullanmak gerekiyor ya da harici bir monitörü direk harici karta bağlamak gerekiyor. En azından ben o şekilde anladım.

@Ireneo o port da yine aynı çalışmalı. Belki yüke bindi diye atabilir hariciye ama sanmıyorum çünkü platform zayıf değil o cpunun apusu 3 monitörü rahat kaldırabiliyor.
Windows ayarlarından başka elbet onun yolu vardır da bakmak lazım.
O port da aynı çalışıyorsa boşuna kablo almayayım o zaman değişen bir şey olmayacak çünkü :(
Bu konuda açılan başlıkların tamamına yakınını gezdim fakat monitörü karta bağlamak dışında çözüm bulamadım. Masaüstü olmadığı için de çıkışı karttan vermemişler ise bunu yapamıyorum.
Bir de oyun dosyası içine bir dll dosyası atarak çözüm bulunmuş fakat hile gibi algılayıp ban yeme riski sebebiyle o da kullanılamıyor maalesef

Bu arada ben biraz masaüstü bilgisayar mantığı düşündüm. Nasıl ki kasada anakarttan görüntü çıkışları oluyor ve sonrasında ekran kartı takarsak bir de direk ekran kartının görüntü çıkışları oluyordu ya laptopta da o şekilde midir ? Ben öyledir gibi düşünmüştüm. Yani laptopun kendi monitörü içerden anakartın grafik çıkışına bağlıdır ve hem işlemcinin dahili grafiğinden hem ekran kartından görüntü alabiliyordur ancak hdmi çıkışı direk ekran kartından geliyodur gibi düşündüm ancak o şekilde olmadı. Peki bir şekilde hem laptopun monitörü hem de hdmi çıkışı öyle olup ancak mini displayport çıkışı ekran kartından geliyor olabilir mi ? Böyle bir şey mümkün mü yani ? Yoksa yanlış mı düşünüyorum ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı