Abra A7 v13.1 düşük performans

blackeaqle

Centipat
Daha fazla  
Monster Abra A7 v13.1 laptopa sahibim. Yaklaşık 1 ay önce aldım ve aldığım günden beri ciddi performans kaybı yaşıyorum. Ekran kartı %60ların üstünde çalışmıyor ve LoL gibi eski bir oyunda bile hangi ayarlarda oynarsam oynayayım 120 FPS üstü oynayamıyorum. Örneğin CS:GO'da en yüksek ayarlarda çok düşük FPS görüyorum. Ayrıca sıcaklık değerleri ise çok yüksek. En yüksek performans moduna aldığımda işlemci 90 derecelerde geziyor. Monster servisine götürdüm ve BIOS güncellemesi yapıp sorunun çözüldüğünü söylediler. Ancak cihazı teslim aldığımda yine aynı durumdaydı. Bir arkadaşım RAM darboğazı olduğunu söyledi ama emin değilim

Özellikleri şunlar;

- i5 11400h işlemci.
- RTX 3050 ekran kartı.
- 8 GB 3200 MHz RAM.
- 144 Hz
- 500 GB SSD.

RAM'i yükseltin. Muhtemelen MUX Switch'ten ötürü bu durumu yaşıyorsunuz. Veya harici monitör bağlayın.

Hocam 11. nesil laptop alıyorum ve bana monitör alın diyosunuz ben mi yanlış anladım?
Hayır hocam yanlış anlamadınız arkadaşın dediği doğru ben de Monster kullanıyorum.Genel olarak monsterlarda MUX sorunu oluyor ve fps çok düşük oluyor.Yapabilecğiniz iki seçenek var;
1-RAM'i 16'ya çıkartmak.
2-Laptop'u monitöre bağlamak.
Bu şekilde sorununuz ortadan kalkar.

Hocam yaklaşık 3 aydır Abra v11.5 modelini kullanıyorum ve dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım. Mux, ram takviyesi ve çift monitör performansı arttırmaya yönelik bazı yöntemler ancak sizin donanımdaki bir cihazda CS ve LoL gibi oyunlarda düşük performans vermesi ''hocam ram ekle çözülür'' gibi bir yorumla çözülecek bir şey değil bence, çünkü ben 8 gb ram ile oynadığım oyunlarda düşük ekran kartı kullanımı veya düşük fps sorunları yaşamadım. Mux olmasa bile işlemci tüketen oyunlarda i5 11400'ün yeterince performanslı olduğunu düşünüyorum. Daha önce CS oynadığımda da kasmamıştı. Yardımcı olamadım ancak kendi tecrübemi paylaşmak istedim. Sorunla ilgili daha bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Bilgisayar açılırken Delete tuşu ile biosa girip VGA MODE seçeneğini "discrete mode"a almak FPS'ni artırabilir. Sıcaklığa gelince işlemci ve ekran kartının hızını, kaç TDP çektiğini, ne kadar kullanıldığını ve sıcaklık değerini bizimle paylaşırsanız daha net yardımcı olabiliriz.
Intel'in kendi verisine göre 11400h ise 100 dereceye kadar çalışabiliyor ki bir çok bilgisayarda 95 dereceden sonra hızı düşürmeye başlar.

İşlemci Throttle oluyordur. İ5 11400H işlemcisi aşırı güçlüdür ve laptoplarda bu işlemciyi kullanmak için azıcık limitleme gerekir. 10.Nesiller daha kötü bu açıdan. 11.Nesil işlemciniz hele ki kilitli değilse epey yararlı şeyler yapabiliriz.

Bilmediğimden soruyorum, sistem gereksinimlerinde LoL'ün ram değeri 4gb, CS GO'nun ise 2gb. Konu sahibi arkadaşta zaten 8gb ram var. 16 yapması ne ölçüde fps'si etkiler? Çünkü Youtube'da CS GO ram karşılaştırma videolarında 8 ile 16 arasında çok fazla fark göremedim. Eğer GTA V, BF, RDR2 veya FarCry gibi oyunlar olsaydı 8 ile 16 ram arasında daha çok fps fark ederdi diye düşünüyorum.

8 GB RAM ile 3050 kendini tam kullanamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…