Abra v17.2 ile RTX 3050 sistem takas edilir mi?

freas

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2020
Mesajlar
493
Çözümler
1
Anakart: B550M DS3H ( garantisi devam etmekte)
Ekran kartı: Galax RTX3050 RGB(garantisi devam etmekte)
RAM: 16 GB 8+8 3000MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500.
SSD: 500GB SSD.
Bu sistem ile.
Monster Abra v17.2
Takas yapılacak normal midir? Sorunu olabilir mi?
 
O PC seninse her türlü kabul etmen gerekir bu teklifi. Ekran kartı da, işlemci de ayrı berbat çünkü. Laptop seninse kafadan reddet takası.

3050'nin hali malum ama Ryzen 3500'in neden berbat olduğunu soran olusa 3500X'in önbelleği yarı yarıya kırpılmış modeli. Bu da onu 3100'den bile dezavantajlı yapıyor yeri geldi mi.
 
Bence net hayır, RTX 3050 masaüstü zaten fiyat performans bir kart değil, Ryzen 5 3500'de ileriye dönük bir işlemci değil ve emin olun ikinci el fiyatı olarak edeceği 10-11k bandında.
 
Senin PC'den iyi olduğu kesin, sadece kasayı istiyorsa direkt ver gitsin. O dizüstünü ertesi günü satsan bile senin PC'den daha yüksek paraya gider.

Benim kasa arkadaşın laptoptan daha yenilenmiş halde 2 yıldır kullanmaktaymış ben ekran kartı ve anakartı yeni aldım garantileri devam etmekte ona ragmen mantıklı mıdır?

Abra serisi cayır cayır yanıyordur ama bilemedim.

Sogutucu alırım onun için faydası olmaz mı?
 
Sogutucu alırım onun için faydası olmaz mı?
Bir kaç derece ama testini yap o laptopu öyle al. Furmark testinden geçiyorsa ben tamam olurdum mesela. Neden bunu diyorum diyorsan ? Gpu genelde oyunlarda kritik parça oluyor. İşlemci zaten her türlü limitli, Lenovo gibi firmaların bile işlemcileri 90 dereceyi görüyor onun sıcaklığı ve performansı belli.
 
Birkaç derece ama testini yap o laptopu öyle al. FurMark testinden geçiyorsa ben tamam olurdum mesela. Neden bunu diyorum diyorsan? GPU genelde oyunlarda kritik parça oluyor.

Tamamdır hocam sağ olun onları yapacagım bazı şikayetlerde bir anda kapanma sorunu falan oldugunu belirtenler gördüm onu test etmek için de FurMark yeterli sanırım ısınınca kapanmaz ise sorun yoktur dogru mu?
 
Benim kasa arkadaşın laptoptan daha yenilenmiş halde 2 yıldır kullanmaktaymış ben ekran kartı ve anakartı yeni aldım garantileri devam etmekte ona ragmen mantıklı mıdır?

Fark etmez ki, dediğim gibi işlemcin kafadan ölü bir model ederi bugün olsun 1000-1200 TL maksimum. RTX 3050'nin de hali ortada herkesin koşarak kaçtığı bir kart, ikinci elde 4K'ya RX 6600'ler varken kimse onu almaz.

Geriye kalan parçaların da aşağı yukarı gidecek fiyatı belli. Totalde 10K eder/etmez elindeki kasa ama Abra v17.2'nin ölüsü bile 15K'dan fazla eder.
 

Geri
Yukarı