"Ac ile şarj oluyor" ne anlama geliyor?

Tsukii

Kilopat
Telefonum normalde hızlı şarj alıyor ama bugün çok yavaş alıyor eğer kullanırsam şarjı boşalıyordu. Pile girdiğimde ac ile şarj oluyor yazısını gördüm eskiden böyle bir şey yazmıyordu. Şu anda telefonum çok yavaş şarj alıyor nasıl düzeltebilirim?
Android 6.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Ac ile şarj oluyor demek adaptör şarj kablosu oluyor demek. Prizden direk şarj ediyorsanız doğru bu böyle olması gerekiyor diye biliyorum zaten. Priz değiştirin uzatma kullanmayın aynı yavaşlama söz konusu olacak mı

Şarj değiştim priz değiştim ama hala aynı yavaşlama mevcut. Şarjda takılı iken kullandığımda bile şarjda azalmalar oluyor. Ekranın pil kullanımı %91 bu normal mi sizce

Şarj değiştim priz değiştim ama hala aynı yavaşlama mevcut. Şarjda takılı iken kullandığımda bile şarjda azalmalar oluyor. Ekranın pil kullanımı %91 bu normal mi sizce
Normal değil tabii ki de. Sızin telefonu sıfırdan format atma imkânınız var mı peki?

Normal değil tabii ki de. Sızin telefonu sıfırdan format atma imkânınız var mı peki?
Format atmak istemiyorum başka yöntem var mı?
Telefonum 50 dk kapalı kaldı ama şarj sadece 4 almıştı neden acaba ya format atmak istemiyorum bir anda bu sorun çıktı

Son düzenleme:
Format atmak istemiyorum başka yöntem var mı?
Telefonum 50 dk kapalı kaldı ama şarj sadece 4 almıştı neden acaba ya format atmak istemiyorum bir anda bu sorun çıktı
Belki sokettendir. Belki bataryadandır. Belki de şarj adaptörüdür. Belki de şarj kablosundadır.

Ama yazılım alakalı da olabilir. Bir çok kişi format atarak düzelttiğini iddia ediyor. Başka forumlarda tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belliki telefonun yazılımında bir hata meydana gelmiş. En kötü ihtimalle donanımsal bir sorun vardır. Orjinal kablo ve adaptörle bile o kadar yavaş şarj oluyorsa:

- Bataryada bir sorun olabilir
- Telefonun işletim sistemindeki önemli dosyalar bozulmuş olabilir
- Telefonun anakartında veya bağlantılarda-soketlerde bir sorun olabilir.

Telefonu sıfırladıktan sonra devam ederse teknik servise başvurmanız gerekebilir.

Telefonunuzu yeniden başlatın, olmazsa 2- 3 defa deneyin, aynı sorunu yaşamıştım ve bu şekilde çözmüştüm sorunu.

Kablo temassızlığı olma ihtimali var. Şarj soketini diş fırçası ile temizlemeyi deneyin. Olmaz ise yeniden başlatmayı. Bataryayı çıkarnma ihtimali var ise bir kere çıkarıp tekrar takın. Olmaz ise bir jaç kez deneyin. Aynı adaptör ve şarj cihazını başka cihazda deneyin, sağlam olup olmadıkları belli olur. En son ihtimal fabrika ayarlarına getirin. Öyle de çözülmez ise donanımsal sorun olma ihtimali var maalesef.
Bu arada AC ile şarj oluyor yazısında problem yok bütün elektronik cihazlar AC ile şarj olur. Türkçe doğru akım ile şarj oluyor demek.

3-4 kere ardı ardına yeniden başlattım ama çözüme ulaşamadım. Bataryanın çıkma ihtimali yok. Şarj soketini yakında temizleyip denicem. Adaptör ve şarj cihazı çalışıyor diğer telefonlarda hızlı bir şekilde dolduruyor. Ayarlardan pile tıkladığımda ekranım inanılmaz şekilde pil tükettiğini gösteriyor parlaklığım ve zaman aşımımım minimum derecede ne yapmalıyım. Deep sleep sorunu da var sanırım nasıl çözebilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…