AC Odyssey draw distance sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

asilaslan

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, yeni aldığım toplama sistem de ciddi derecede draw distance sorunu yaşıyorum. AC Odyssey oynarken yakından çok iyi ama uzağa bakınca çok kötü bir grafik görüntüsü olusuyor çimler falan giderken yükleniyor. Bazen ultra ayarlarda oynuyorum 1080P'de yakınlar iyi uzaklar çok kötü çözünürlük 100'den 200'e çıkarıyorum bu sefer de kötünün iyisi oluyor.

Halen tam istediğim gibi değil, internetten oyunun 1080P videolarına bakıyorum, oradaki uzak çizim çok daha iyi. MSI Afterburner ile Benchmark testi yaptım ekran kartı %99 iken CPU yani işlemci % 50'yi geçmiyor. % 25 % 30'larda en fazla % 40'ta kalıyor, o rakamlarda degişiyor hep.

Windows 10'u OEM olarak orijinal aldım güncel şu an. AMD driverı; AMD 2020 sürüm 20.9.2 kullanıyorum. Ek olarak AMD Ryzen Master indirdim bir işe yaramadı.

Monitöre DP kablosuyla bağlı kasa, çok iğrenç bir durum oyundan zevk alamıyorum yakından çok iyi ama uzağa bakınca leş bir grafik oyundan soğutuyor.

Sistem özellikleri:

Ekran kartı: AMD Radeon RX 5700
İşlemci: AMD Ryzen 3600
RAM: 3000 MHz 16 GB RAM, tek parça 16'lık
Anakart: MSI B 450M'a Pro Max
Monitör: AOC 27 inç IPS 1080P 144 Hz 1ms

03d2a34c-908d-4ad8-be41-6307a2108f9f.jpg

41a0f76e-77f5-4b84-9324-949aeee21b41.jpg

f7e029b1-0b97-4360-84ad-63d41a4c02a5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Kartın ile işlemci darboğaz yapıyor olabilir
darboğaz dan korkma sakın biliyosan hızlı olan parçanın yavaş olan parçayı hız konusunda geride bırakması yani yavaş parçanın hızlıyı yakalayamması muhtemelen sıkıntı ondan kaynaklı

hocam darbogaz yapacak bi sistem değil ekran kartı ve işlemci kötü degil rx 5700 şuan 2060 süper e eşit nerdeyse işlemcide ryzen 5 3600 ben işlemcinin tam performans verememiş olmasından şüpheleniyorum çünkü sürekli % 20 % 30 larda kalıyor kullanımı bide acaba monitörden mi sorun diye düşünüyorum çözünürlük yani resolutions oyunlarda 100 iken çok kötü gözüküyor özellikle ağaçlar
Oyunları ultra ayarlarında dışında denedim yine aynı pubg Mobile da bile uzaklar bulanık gözüküyor

hocam peki bnim sistem özelliklerime göre hangi driveri kurayım bnde adrenalin 20.9.2 var suan exstra bisey gerekiyormu ayrıca sizce oyunlarda cpu yani işlemci % 25 %35 civarlarında calısıyor olması normal mi ?

Ekran Kartın ile işlemci darboğaz yapıyor olabilir
Darboğazdan korkma sakın biliyorsan hızlı olan parçanın yavaş olan parçayı hız konusunda geride bırakması yani yavaş parçanın hızlıyı yakalayamması muhtemelen sıkıntı ondan kaynaklı

Darboğaz sorunuyla alakası olduğunu düşünmüyorum. R5 3600 gayet güçlü bir işlemci.

Hocam peki bnim sistem özelliklerime göre hangi driveri kurayım bnde adrenalin 20.9.2 var şu an exstra bir şey gerekiyor mu ayrıca sizce oyunlarda CPU yani işlemci % 25 %35 civarlarında calısıyor olması normal mi?

Stabil sürücüleri denediniz mi? 20.9.1, Odyssey optimizasyonu kötü bir oyun açıkcası, şehir içlerinde işlemci kullanımı ne kadar yükseliyor?

Arkadaşlar konudan bağımsız hazır ac odyssey muhabbeti dönüyorken bir sorum olacak. Sadece benim bilgisayarımda mı oluyor bilmiyorum ani geçişlerde ya da savaş esnasında oyun 2 saniye donup devam ediyor çok can sıkıcı siz yaşadınız mı?
Sistem özellikleri
Ryzen 5 3500x
Gtx1660S
16GB 3000 mhz ram

Darboğaz sorunuyla alakası olduğunu düşünmüyorum. R5 3600 gayet güçlü bir işlemci.

Stabil sürücüleri denediniz mi? 20.9.1, Odyssey optimizasyonu kötü bir oyun açıkcası, şehir içlerinde işlemci kullanımı ne kadar yükseliyor?
hocam sehir içlerinde de aynı en fazla en fazla % 50 yi gördüm işlemcide oda cok cok az genelde hep % 25 - % 40 arasında dalgalanıyor
Arkadaşlar konudan bağımsız hazır ac odyssey muhabbeti dönüyorken bir sorum olacak. Sadece benim bilgisayarımda mı oluyor bilmiyorum ani geçişlerde ya da savaş esnasında oyun 2 saniye donup devam ediyor çok can sıkıcı siz yaşadınız mı?
Sistem özellikleri
Ryzen 5 3500x
Gtx1660S
16GB 3000 mhz ram
bnde de oluyor nadir ama

Sistem özellikleri
Ryzen 5 3500x
Gtx1660S
16GB 3000 mhz ram
Oyunu HDD'de oynuyorsanız ondan olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı