AC: Odyssey FPS düşüklüğü

İşletim sistemi
Windows 10

Son of Ultio

Centipat
Katılım
25 Mayıs 2020
Mesajlar
19
Oyunu indirimde alıp indirdim ve başına oturdum. 60 FPS değerlerini yakalamak için de ayarlarla oynuyordum. En düşük ayarlara aldığımda bile inanılmaz bir FPS artışı yaşamadım. YouTube'daki testlerde insanların en yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynadığını gördüm. İşlemcimde cpb açık değil, ama sizce en düşük ayarlarda dahi çok az performans almam normal mi?

Not: Optimize edilmiş ayarları denedim fakat yine 60 FPS değerine ulaşamadım. Oyun akıcı olmuyor. Zaten belirttiğim gibi en düşük ayarlarda dahi stabil oynayamıyorum.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • acbench.png
    acbench.png
    141,3 KB · Görüntüleme: 72
  • acbench2.png
    acbench2.png
    161,8 KB · Görüntüleme: 67
  • acbench3.png
    acbench3.png
    139,4 KB · Görüntüleme: 60
RAM frekansın kaç MHz? Ayrıca işlemcini kısıtlamışsın CPB açman gerekiyor. Güç seçeneklerinden yüksek performansı seç.
ram.png

Oyunun optimizasyonu gerçekten kötü. Tek önerebileceğim Volumetric Clouds ayarını düşürmeniz. Onun etkisini görmüştüm ben.
Doğrudur hocam optimizasyonun kötü olduğunu duymuştum. CPB açınca da sıcaklık başını alıp gidiyor, özellikle CPB açıp denemiştim fakat çok bir fark göremedim.
 
RAM'lerin frekansı düşük. Ayrıca CPB kapalı. Bu yüzden yeterli FPS alamıyorsun. RAM'leri kaç MHz olarak satın aldın? XMP açık mı? CPB açmalısın ayrıca işlemcini kullanamıyorsun.
Hocam kutusuna baktım, RAM frekansına 3200 MHz diyor. XMP'yi ilk defa sizden duyuyorum. CPB ile sıcaklık sorunu yaşamıştım, yaklaşık 80 dereceleri görüyordum. Özellikle denemiştim fakat pek fark etmemişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı